Els colors i la selecció de mobiliari són elements bàsics en la decoració però és important atendre a detalls com les sensacions i les textures per guanyar en qualitat. En aquest sentit, les parets de pedra aconsegueixen aportar una important força visual al disseny d’interiors introduint la bellesa del material natural i afegint un toc rústic al conjunt.

Es tracta d’una tendència de cert atreviment que és interessant conèixer per saber aplicar-la en la seva justa mesura. Resultaria excessiu cobrir totes les parets amb un revestiment de pedra mentre que un detall molt petit o mal situat podria passar desapercebut sense aconseguir l’efecte desitjat. Per aquesta raó, apostar per la tècnica de la paret característica és el mètode més útil per treure partit als murs de pedra a la decoració d’interiors.

Hi ha una enorme diversitat de textures i colors per escollir que poden adaptar-se amb facilitat a pràcticament tots els estils decoratius. Així, amb un acabat més fi o un resultat més natural, els revestiments d’imitació o les parets de pedra poden formar part d’una decoració rústica integrant-se amb naturalitat entre elements de fusta i tèxtils de fibres naturals. Per la seva banda, utilitzant aquest tipus de paret com a contrast potenciador, és molt interessant introduir la pedra dins d’un conjunt contemporani protagonitzat per línies minimalistes. En aquest cas, la combinació amb el polit acabat de l’acer i la transparent superfície del vidre aconseguirà emfatitzar amb la naturalitat de la pedra la bellesa de línies netes dels materials industrials.

Per a la selecció de colors serà necessària una visió general del conjunt a l’interior a decorar. Des dels tons més suaus per aconseguir lluminositat fins als més vius colors són capaços de integrar-se amb la gran diversitat de pedres existents per a la decoració de murs interiors donant lloc a una infinitat de possibilitats. Per encertar en la selecció del color, el tipus de pedra i la combinació d’elements, és interessant la utilització de programes específics de planificació, així com la contractació de serveis integrals d’interiorisme per beneficiar-se de l’experiència dels professionals en el sector.

Posts que también te gustarán