La decoració del bany va més enllà d’aconseguir una estètica agradable i d’acord amb l’estil dels usuaris. A més, és fonamental tenir en compte la màxima comoditat i la funcionalitat dels diferents espais, així com el màxim aprofitament dels mateixos per moure amb comoditat i netejar sense impediments. Per aconseguir aquest objectiu i donar lloc a un bany tan pràctic com ben organitzat resulta especialment interessant seguir alguns consells de decoració.

De cara a obtenir aquesta amplitud tan necessària per a la comoditat en l’ús del bany és recomanable utilitzar armaris i mobles de paret, així com sota el lavabo. Gràcies a aquest tipus de mobles es poden aprofitar tots els buits per guardar estris i complements deixant lliure la resta del bany per moure amb comoditat. Els armaris ancorats a la paret compten, a més, amb un altre gran avantatge associada amb la neteja. Això és així perquè, en no tenir potes i elevar-se sobre el sòl, aquest tipus d’armaris permeten una fàcil neteja del sòl accedint còmodament a cada racó.

Per aprofitar l’espai al màxim també es recomana l’ús de penjadors que puguin situar-se en qualsevol paret petita o a la mateixa porta per no deixar cap zona sense ús. En aquest mateix sentit, els bancs de tipus bagul o les caixes que permeten un seient i, al mateix temps s’obren per guardar coses al seu interior són una fórmula idònia gràcies a la seva qualitat de dos en un. Un altre element d’aquest tipus són els radiadors dissenyats per penjar les tovalloles que permeten mantenir calent l’habitació i els teixits.

A la recerca d’un espai més ampli no cal oblidar la importància de la sensació que produeixen els elements escollits. Quan es decideix posar una sèrie de prestatges en una paret, l’aparença lleugera dels elements de vidre augmentarà la sensació d’amplitud de tot el conjunt. En aquest mateix sentit resulta interessant l’ús de mampares de vidre a la dutxa, així com de grans miralls que reflecteixin l’espai total duplicant.

Aquests consells ajuden a aconseguir un bany més còmode però, de cara a la neteja quotidiana del mateix, és recomanable l’ús de mobles amb porta en lloc de lleixes obertes, així com calaixos que permetin guardar tots els estris de bany i deixin l’espai exterior lliure per poder netejar amb comoditat en qualsevol moment.

Posts que también te gustarán