Arne Jacobsen és considerat el pare del disseny actual i de l’arquitectura. Aquest danès, va néixer en Copenhague en 1902, va introduir els conceptes del funcionalisme en la decoració tradicional a Dinamarca, aconseguint crear el seu propi estil i que ha traspassat temps i fronteres, malgrat la seva mort en 1971.

Els professionals del interiorisme coneixem el seu treball en profunditat i ho apliquem en moltes de les nostres creacions.

Per això, si t’interessa la decoració, hauràs sentit parlar de Jacobsen, qui va ser paleta abans d’acabar la seva llicenciatura com a arquitecte. I, després de dedicar-se a l’arquitectura, l’any 1930 va obrir el seu propi estudi, on va treballar fins a la seva defunció.

Després dels seus primers treballs que encaixen més en el convencionalisme, decideix donar un dràstic gir en els seus treballs i ho aconsegueix gràcies al Movimient Modern. Per això, en els seus treballs preval el funcional i el pràctic.

Jacobsen com a arquitecte

Si t’asseguis atret per l’arquitectura, segurament hagis sentit parlar de les seves obres arquitectòniques, encara que nosaltres com a especialistes en el sector, et recordem les més rellevants i que han marcat un abans i un després al món de la creació arquitectònica.

Sense cap dubte, una de les més conegudes i que ha assegut un referent per a l’arquitectura, és la Casa del Futur, per la qual Arne Jacobsen va obtenir un premi i que va ser el que va propiciar l’obertura del seu propi estudi.

La Casa del Futur

Sota un estil avantguardista que ha marcat a moltes generacions de decoradors, l’arquitecte va crear aquest peculiar edifici, es tracta d’una construcció circular, culminat per mirador que explica, fins i tot, amb un heliport.

» Potser també t’interessi: Descobreix les claus de l’estil nòrdic

A més, va ser dissenyat per a una exposició i li va generar el reconeixement del món arquitectònic.

Es tracta, també, d’un dels primers projectes en els quals utilitza els conceptes del funcionalisme.

La Casa Rothenborg

Aquesta edificació és, sens dubte, una de les cases més importants en els inicis del famós interiorista. Ja que, consta d’una estructura complexa que conjumina parts d’una altura amb altres de diverses altures.

A més, la planta principal té forma d’U i en ella s’incorporen diverses terrasses sobre les teulades i unes belles vistes cap al bosc que fan ressaltar el color blanc de l’edifici.

Va ser precisament en aquesta casa on l’arquitecte i decorador va començar a donar importància a altres elements com la il·luminació i el mobiliari, alguna cosa que va fer que la resta de interioristes apreciéssim l’obra de l’expert danès.

A partir d’aquest moment Jacobsen comença a concebre l’arquitectura i l’interiorisme com un tot, prova d’això són les seves construccions posteriors com els apartaments Bellavista o l’Hotel Royal.

Jacobsen com a dissenyador

Els seus dissenys una miqueta escultòrics, el seu minimalisme i les seves formes orgàniques van traspassar aviat les fronteres, per convertir-se en un referent a nivell mundial.

Per això, els experts d’interiors apreciem tant l’obra del gran mestre de l’arquitectura i la decoració.

No en va, es tracta de dissenys pràctics i atemporals, que s’han convertit en tota una icona de la història de la decoració contemporània i que nosaltres tenim molt en compte a l’hora de realitzar decoracions.

Alguna de les cadires dissenyades per Arne Jacobsen han perdurat fins al nostre temps, convertint-se en icones de la decoració.

» També et pot interessar: 7 cadires de disseny famoses i icòniques

Cadira Ou

Va ser creada per a la recepció de l’Hotel Royal l’any 1960 i va constituir una autentica revolució, en aconseguir fabricar una cadira amb una sola peça.

Fabricada en fibra de vidre i amb una peculiar forma ovalada, va revolucionar el sector de tal manera, que va arribar a produir-se en sèrie.

Cadira Formiga

Els experts ho prenem com tot un exemple de minimalisme, des que es va crear en els anys 50. La seva petita grandària, no impedeix que sigui d’una gran comoditat en ajustar-se al cos.

A més, al principi va ser fabricada a mà amb acer inoxidable i bedoll.

I, per reduir la seva grandària encara més, l’arquitecte va idear fer-la, tan sol, amb tres potes el que va permetre que fos lleugera, apilable i de petita grandària.

Més endavant, ja va començar a fabricar-se un model amb quatre potes, que com hem pogut comprovar a través dels anys, es va fer molt popular en habitatges i oficines.

Cadira Cigne

Un mueble que formó parte, inicialmente, del Hotel SAS en el año 1958. Su composición carece de líneas rectas, además, se amolda al cuerpo y tiene un diseño ecléctico.

» També et pot interessar: Eclecticism a la decoración d’interiors

Amb una base d’alumini cromado i elaborada amb cashmere vermell, va ser un altre de les grans fites del disseny, duts a terme per Arne Jacobsen.

Per tot això, si t’agrada l’obra del reconegut arquitecte i decorador danès, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres.

La nostra empresa compta amb àmplia experiència en el sector i coneix a fons la seva obra, per tant, no deixis a l’atzar la decoració de la teva llar.

Ara et toca a tu. Què et sembla l’obra de Arne Jacobsen?

Posts que también te gustarán