La història de cadires de disseny famoses tradicionalment està molt lligada a arquitectes molt importants que han tingut gran inquietud pel disseny del mobiliari dels habitatges i han contribuït a la creació de cadires, que amb el pas del temps s’han convertit en cadires de disseny famoses i icòniques.

L’afició dels arquitectes pel disseny del mobiliari té un gran sentit relacionat directament amb la seva professió, ja que un moble amb un bon disseny és capaç de canviar el sentit d’una habitació.

L’arquitecte és un professional amb un gran sentit de les formes i volums i aquesta qualitat no ha de limitar-la únicament a l’àmbit de l’edificació, sinó que és capaç de extrapolar-lo a tot tipus d’àmbits, inclòs el disseny del mobiliari.

És més, una gran quantitat d’arquitectes famosos tenen dissenys d’habitatges de referència en els quals es va arribar fins i tot al detall del disseny del mobiliari.

»També et pot interessar: Frank Lloyd Wright, aprèn dels mestres per decorar

Ara, vegem quines són aquestes cadires de disseny famoses que segur tu mateix pots reconèixer.

En aquesta llista et mostrem set de les més destacades.

Cadires de disseny famoses amb les que voldràs decorar qualsevol ambient

1. Cadira Vitra

La cadira Vitra va ser dissenyada per Charles i Ray Eames en col·laboració amb l’empresa Zenith Plastics per a un concurs que va organitzar el MOMA (The Museum of Modern Art Of New York) l’any 1950.

La idea del concurs era la creació de mobiliari d’habitatge a preus assequibles i, de fet, aquesta va ser la primera cadira que es va fabricar en plàstic i fibra de vidre de forma industrial.

Amb el temps es va descobrir que la fabricació amb fibra de vidre suposava una seriosa amenaça per al medi ambient i, finalment, l’any 2004 es va tornar a fabricar en polipropilè reciclable.

2. Cadira Mackintosh

La cadira Mackintosh va ser dissenyada per Renie Charles Mackintosh per a la sala d’estar de la Casa del Pujol, que va ser un habitatge construït el 1902 a la ciutat de Helensburgh pel propi Mackintosh.

Per a molts historiadors és considerada com un dels dissenys pioners del Moviment Modern.

Una de les característiques que més et cridarà l’atenció d’aquesta cadira, si en algun moment tens l’oportunitat d’admirar-, és el seu alt suport format per un engraellat d’elements horitzontals i verticals.

La seva funció va molt més enllà que et puguis asseure en ella. És una cadira que està concebuda perquè la miris i la admiris.

3. Cadira Swan

La cadira Swan (cigne) va néixer el 1958 i va ser trencadora en el seu disseny en comparació amb la resta de cadires que arquitectes famosos havien dissenyat ja fins a la data.

Si la contemples, el primer que et cridarà l’atenció és la total absència de línies rectes.

Les línies corbes representen el femení, el proper, el que tendeix a abraçar perquè et sentis confortable. I és aquesta precisament la sensació que provoca aquesta cadira quan et sentis en ella o la contemples.

És una cadira concebuda perquè et sentis còmode i acollit.

Va ser dissenyada per l’arquitecte Arne Jacobsen i les primeres versions estaven fabricades en una armadura de fusta al qual s’afegien tapissos i molls per donar-li la forma desitjada.

Amb el pas del temps, va passar a fabricar mitjançant escumes orgàniques, abaratint de forma notòria els costos de producció.

4. Cadira Ball Chair

Aquesta cadira de disseny famosa va ser obra d’Aarnio Eero i va suposar una revolució per la utilització d’una forma geomètrica inèdita fins al moment en el disseny de cadires: l’esfera.

Es podria dir que la Cadira Ball crea un entorn propi dins de l’habitació. Si un dia t’asseus en ella et donará la sensació com que haguessis entrat en un espai al marge de l’habitació.

La Cadira Ball és ideal per aïllar llegint un llibre o parlant por telèfon.

5. Cadira Barcelona

La cadira Barcelona va ser dissenyada pel famós Ludwig M. Van Der Rohe i la seva sòcia col·laboradora Lilly Reich.

Al principi, es va dissenyar amb la idea que formés part de la decoració del pavelló d’Alemanya de l’Exposició Universal que es va celebrar a Barcelona el 1922.

Originalment es va construir en acer inoxidable i pell de porc, pel fet que Van Der Rohe era un innovador i l’acer inoxidable es va començar a utilitzar en sèrie durant la Segona Guerra Mundial.

6. Cadira Tulip

Va ser dissenyada en 1956 pel finlandès Eero Saarinen i la principal novetat que va aportar aquesta cadira fins a la data va ser la substitució de les quatre potes tradicionals per un sol pedestal.

D’aquesta manera, aquesta cadira permet aprofitar molt més l’espai que queda per sota de la mateixa.

7. Cadira Thonet

Es va exposar per primera vegada a París el 1867 i se la va batejar com la cadira indestructible causa de la seva composició a base de fusta massissa i l’estudiada confecció de la peça.

Comprar cadires famoses

Hi ha multitud de cadires que han suposat una veritable revolució a nivell de disseny, tant funcional com decoratiu dins els nostres habitatges.

T’animem a que indagues al mercat i et sorprendràs de la quantitat d’ofertes que hi ha de rèpliques de cadires de disseny famoses originals a bon preu.

Coneixies ja aquestes cadires de disseny famoses? A què segur la majoria ja et sonaven?

Posts que también te gustarán