El color beix s’ha convertit en un dels més apreciats pels qui es dediquen professionalment a l’interiorisme, una tendència que està més de moda que mai en els últims temps. I és que la decoració de les habitacions de la casa s’ha revaloritzat en la línia dels estils més seguits del moment.

En el marc d’aquestes diferents estètiques per als interiors, els colors que s’utilitzin tindrán una importància cabdal a l’hora de crear efectes i sensacions. Sobretot en les parets, que proporcionaran el fons de les tendències decoratives que triïs; però també en altres elements de les habitacions, tals com els mobles o els tèxtils.

A continuació, t’expliquem com utilitzar aquest color en la decoració del teu domicili.

El color beix clar com una alternativa al blanc

El primer, a l’hora de repassar com encaixa el beix a la teva casa, és definir aquest color, atès que es tracta d’un tema sobre el que hi ha prou desconeixement.

A grans trets, el beix és un color que prové del natural de la llana. Per tant, ho podem considerar un color brillant en tons marrons i grocs. D’altra banda, és un color que admet molts matisos, per la qual cosa existeixen tonalitats del beix que poden semblar-te properes a altres colors; com, per exemple, els anteriorment citats.

Els seus tons més intensos i foscos són els marrons daurats o clars, encara que també els hi ha rosats i groguencs i neutres.

És similar al blanc, però, com admet una major varietat, té més capacitat de combinació, ja que el seu contrast resultará més suau. Es tracta, sens dubte, d’un to molt “agraït”, ja que pot encaixar amb diferents colors d’una forma molt elegant i contribuir a crear ambients càlids i atemporals.
»També et pot interessar:Coneix els colors que marquen la nova temporada

A part, no implica un contrast tan pronunciat com el del blanc ni dóna aquesta sensació asèptica tan d’hospital.

El color beix quedarà sobri i amb classe, però transmetrà més que un fons blanc.

Recorda, a més, que les diferents versions del beix han rebut noms molt diversos. Alguns d’ells evoquen directament algunes referències molt visuals:

 • Color crema
 • Pedra
 • Sorra
 • Mel
 • Palla
 • Torrat
 • Pela d’ou
 • Caramel

Els colors amb els quals combina molt bé el color crema i la resta de la gamma del beix

Com t’hem comentat, el beix pot ser barrejat amb diversos colors, la qual cosa suposa una de les seves principals propietats. Pots provar a propiciar atmosferes diferents al costat dels tons neutres o fusionar-ho de manera més atrevida amb el magenta, blau o verd.

 • El marró és el seu oposat, dins d’un mateix aire de família amb el color beix clar, en lluentor. Si combines beix i xocolata, transmetràs relaxació i calma.
 • Els colors forts relacionats amb la terra, com els taronges, vermells marrons i roses Índia, també queden bé amb el beix.
 • Combinat amb blau clar, el beix pot contribuir a crear ambients molt dinàmics.

Els ambients i estils en els quals s’utilitzen el color beix fosc i uns altres de la família del beix

Finalment, val la pena repassar amb exemples concrets la utilitat del beix al món de la decoració d’interiors. Segueix llegint, atès que aquestes aplicacions et poden interessar.

Pisos en venda o lloguer

Encara que aquest estil estètic no tingui un prestigi similar a uns altres de moda, els seus patrons ja resulten molt recognoscibles (sobretot, arran del desenvolupament del home staging). No en va, l’ús del beix s’ha consolidat entre ells, ja que es tracta d’afavorir un estil decoratiu que eviti referències personals i pugui ser gestionat pels potencials compradors.

Combinat amb una potent llum natural i artificial, el beix contribuirà a augmentar la sensació d’amplitud, la qual cosa és fonamental per estimular les vendes o lloguer de l’immoble.

» També et pot interessar: llogaras el teu pis? Decora-ho per fer-ho més atractiu

Zen

Aquesta decoració d’origen oriental es basa en els equilibris i, precisament, el beix propícia combinacions molt compensades i evoca relaxació i elegància.

» També et pot interessar: Descubre las claves de la decoración japonesa, zen y japandi

Mediterránea

El beige combinará bien con los colores cálidos asociados a la tierra.

» També et pot interessar: Decorant a l’estil Mediterrani

Nòrdica

En l’estil escandinau, el beix enganxa amb el blanc i tèxtils com el lli i la llana, sense oblidar la importància que té en ell la fusta. I és que podríem dir que el beix posa el fons i els mobles porten la torxa del color.

» També et pot interessar: Descobreix les claus de l’estil nòrdic

Industrial

La modernitat i els objectes descontextualitzats queden bé en un marc de combinació entre marró xocolata i beix. Uns detalls metal·litzats, antracites o negres en els mobles i accessoris faran la resta. El gris també encaixa en aquesta tendència.

» També et pot interessar:Decoració d’estil industrial per a cases amb personalitat

Contemporani

Els espais moderns combinen bé amb beix complementats per tons brillants (taronges, turqueses, verdes…). Si vols aportar sofisticació, barreja color beix fosc i marró amb daurats.

En definitiva, el color beix s’ha consagrat com un autèntic comodí de la decoració d’interiors. Recorda que el seu codi en el sistema RAL Classic és el 1001, però, sobretot, segueix els nostres consells i tingues gust a l’hora de combinar-ho.

Posts que también te gustarán