El color-block és una tendència que va tornar amb força a mitjan any passat i que aquest 2018 s’imposa abastant cada vegada més àmbits.

Ho vam veure per primera vegada en la moda i des de llavors és impossible que no aparegui en els llocs més insospitats:

El color-block ho podem trobar en accessoris, maquillatge…. fins a en la decoració d’interiors!

Aquesta tècnica crea contrastos impactants i molt cridaners, no aptes pels quals prefereixen viure en llars sòbries. Al seu torn, el toc chic i d’avantguarda d’aquesta tendència converteix qualsevol estada en una veritable obra d’art.

» També et pot interessar: Com triar la combinació de colors per a la teva llar

Per això resulta molt important que coneguis tots els secrets del color blocking i puguis animar-te a posar-ho en pràctica en qualsevol àmbit de la teva vida, també en la teva llar.

Què és el color-block

El color-block o colorblock és una tendència que consisteix a realitzar contrastos amb blocs de color llisos.

La disposició d’aquests blocs és totalment al gust:

Poden delimitar-se amb línies rectes o corbes, encara que sens dubte les franges horitzontals són un dels formats preferits.

Aquesta tendència va ressorgir al món de la moda fa uns quants mesos. En aquest àmbit és freqüent utilitzar diferents textures per emfatitzar els contrastos.

És fàcil trobar peces monocromàtiques o peces de roba que el seu estampat és una inspiració que ve d’aquesta tècnica, però el més habitual i còmode de portar és optar per accessoris que segueixen la tendència.

Les característiques principals del color blocking

El més bàsic per fer color-block en interiorisme amb èxit és tenir alguns coneixements de teoria del color. Això és així perquè una de les opcions que més triomfen en aquesta tendència és contraposar els colors que més contrast ofereixen, és a dir, els complementaris.

Els colors complementaris són aquells que es troben en extrems oposats en la roda cromàtica, sent la combinació de morat i groc la que ofereix un major contrast. No obstant això, aquesta és una opció molt forta i cridanera, per la qual cosa hi ha altres criteris de contraposició de colors que també pots usar.

» També et pot interessar: Decoració pop, el color es cola a la teva casa

Pots provar a confrontar colors de la gamma càlida amb els colors freds, o optar per ajuntar tons opacs amb uns altres molt lluminosos.

Si encara no t’atreveixes a fer grans contrastos, pots combinar un color viu (com un groc o un vermell) amb un to neutre (negre, blanc, gris o beix).

Les combinacions de colorblock en interiorisme

Una vegada coneixes els bàsics de la teoria del color, pots deixar-te portar pels teus coneixements recentment adquirits o pel teu instint. Encara que l’opció per anar a cap segur és optar per aquells contrastos que estan més de moda.

Entre ells destaquen sens dubte els tons pastís. La decoració d’interiors en aquests tons és un clàssic de l’estil vintage, una altra tendència que pots adoptar al costat del color blocking.

» També et pot interessar: L’estil vintage: la delícia de l’antic en la teva llar

La combinació d’elements en tons menta amb uns altres en una tonalitat rosa pastís o en un salmó clar és la favorita pels quals busquen llum abans de res.

Com el rosa està de moda, també pots combinar-ho amb verd, per a un contrast primaveral ideal per a les habitacions dels petits.

Si busques alguna cosa sofisticada, aposta per verds o blaus profunds en contraposició amb algun to neutre per decorar una estada elegant.

Posar en pràctica el color-block en la nostra llar

Però arriba l’hora de posar en ús les teves combinacions de colors favorites, com portem el color blocking a cap a casa?

Moltes persones opten per dividir en blocs de color una paret. Però aquesta, sens dubte, és una opció molt atrevida que pot no ser apta per a qualsevol.

Una forma de donar una aparença diferent a les proporcions de la teva casa és escollir dos colors amb un alt contrast, un per a cada paret que forma una cantonada, per exemple.

Si t’interessa especialment l’estil vintage pots provar a canviar el color de la paret fent una franja horitzontal diferenciada. Pots posar-la en la part superior o en la inferior de la paret, segons el teu gust personal.

Però el color blocking no es queda solament en la pintura de la paret. Escull parets de colors llisos i posa un punt de color amb el mobiliari. També pots posar l’èmfasi en algun moble en específic, per donar dinamisme a l’estada sense recarregar l’estil.

No oblidis combinar els colors dels mobles entre si i distribuir-los per l’estada de manera que s’accentuïn els seus contrastos.

» També et pot interessar: Algunes idees sobre mobles per tv moderns i amb estil

Si encara no t’atreveixes a treballar amb elements massa cridaners, pots provar a introduir el color blocking en la teva llar a poc a poc a través d’accessoris i elements de menor grandària.

Vols donar un toc artístic i lluminós al lloc en el qual vius? Llavors no dubtis a posar-te en contacte amb un interiorista especialitzat en aquesta tendència per poder adaptar-la a les característiques de la teva casa. Treu-li el major rendiment possible a l’espai que disposes amb el color-block.

Posts que también te gustarán