És freqüent pensar que el color negre en decoració és pràcticament un tabú. Es tracta d’un to molt arriscat per les seves característiques específiques i, malgrat la seva gran elegància i les seves enormes avantatges a nivell estètic, no són moltes les persones que es decideixen a utilitzar-lo com a protagonista cromàtic essencial.

Però no cal demonitzar cap color i menys encara el negre, es tracta d’un to que es troba en auge com a tendència en el disseny d’interiors i el seu ús es presenta com un valor afegit a la temporada de tardor i hivern. Per saber com utilitzar aquest arriscat to sense perdre la llum d’una habitació i coneixent els límits de les seves possibilitats, és interessant tenir en compte una sèrie de consells senzills que eliminen la negatives qualitats comunament atribuïdes a aquest elegant color.

Al contrari del que se sol pensar, el color negre no eclipsa a la resta de la decoració. Més aviat resulta l’efecte contrari, el fons fosc i neutre d’una paret negra o d’un sòl d’igual color permeten que destaquin amb especial força els altres tons aportant una aparença viva de contrast i interès marcat per l’originalitat.

 Els tons foscos en projectes d’interiorisme

El secret de l’èxit en la utilització d’aquest fosc to per al disseny i la decoració d’interiors és saber combinar-ho amb tons clars buscant l’equilibri. Igualment, no s’ha d’oblidar mai la importància d’una bona il·luminació que aconseguirà millors resultats si es tracta de llum natural o lluminàries de to blanc i fred.

La combinació cromàtica amb el negre pot ser pràcticament infinita, però, el conjunt estrella en aquest sentit és la unió amb el blanc per aconseguir un aspecte modern que fa referència a l’estil vintage dels anys 60. Per aconseguir una integració perfecta de tots dos tons sense notes discordants és preferible optar per un to gris clar en lloc d’un blanc pur.

La utilització d’un to tan fosc en la decoració d’una estança està especialment recomanat per a habitacions grans i ben il·luminades o espais comercials, però, amb un ús dissenyat per a cada espai i emfatitzant la importància de la llum, el negre també pot ser una elecció molt interessant per a habitacions més reduïdes. Un cop més, el secret de l’èxit serà afegir notes de llum a través del color blanc, advocar pels dissenys nets d’aire minimalista i apostar amb força per la llum natural.

Posts que también te gustarán