La terrassa és un espai que pots aprofitar per descansar i relaxar-te de les tensions del dia, o per passar una estona amb familiars i amics. Pots estar en silenci, llegir un llibre, escoltar música o prendre alguna cosa. És el teu moment de relax i per això, has de saber com il·luminar una terrassa i convertir-la en just el que necessites.

La decoració de les terrasses té en compte moltes coses. No obstant això, algunes persones descuren la il·luminació malgrat tractar-se d’un aspecte tan important.

» També et pot interessar: No saps com decorar una terrassa petita? Descobreix les millors idees

Una adequada il·luminació és capaç de decorar i crear ambients simultàniament. D’aquí, la seva rellevància i la necessitat de cuidar-la o saber gestionar-la.

Consells sobre com il·luminar una terrassa

Per decorar la teva terrassa, has de recórrer a solucions que et proporcionin llum de baixa intensitat, tret que aquesta sigui molt àmplia. La il·luminació intensa no queda gens bé en terrasses d’espai reduït o mitjà, mentre que la llum suau dóna lloc a una major calidesa i intimitat.

» També et pot interessar: La il·luminació ideal per a la llar

Opta per solucions que siguin aptes per a exteriors, encara que algunes d’elles també valguin per a interiors.

A l’hora d’il·luminar terrasses pensa a adaptar-te a l’espai perquè només tant com necessites.

Hi ha moltes solucions per il·luminar terrasses que poden complir la seva fi tal com ho desitges, tan sol has de triar entre les quals més s’ajustin a tu, les que més t’agradin per distribuir-les convenientment.

A continuació, et donem algunes idees per il·luminar la terrassa amb bon gust.

Terrasses il·luminades amb llums i vés-les

Pots posar tires de led. És una bona solució per posar en les escales i evitar que algú caigui de nit o amb poca llum.

Si tens jardí, pots rodejar l’edifici, camí o mobiliari amb llums, quedarà genial.

Les llums led t’ajudaran a consumir menys tenint l’espai il·luminat en moltes de les opcions que et plantegis.

Els fanals o llums dempeus són també una idea interessant per il·luminar la terrassa, ja que hi ha llums d’exterior que s’adapten a l’entorn i creen una decoració molt atractiva. Pots recórrer a els llums led perquè et proporcionen una llum molt acollidora amb un major estalvi energètic.

Les aplicacions constitueixen igualment una vàlida alternativa, ja que dirigeixen la llum cap al sòl, assenyalen i marquen el camí i no molesten a la vista.

Si no tens una instal·lació adequada pots posar balises amb alimentació solar.

Una forma molt original i senzilla de il·luminarel jardí és a través de les veles. Pots ficar-les en pots de cristall per evitar que es trobin exposades al vent. Aportarà molt encant a la decoració i il·luminaran l’ambient sense necessitat de cap instal·lació. Pots aconseguir terrasses il·luminades mitjançant veles en pots, en llaunes, vés-les flotants o vés-les penjants per crear intimitat i tranquil·litat.

» També et pot interessar: Renova la teva decoració amb veles d’interior i d’exterior

Els pots de cristall amb llums també queden molt bé i els pots penjar on vulguis per crear les sensacions que et vinguin de gust. Són una opció molt interessant per a la terrassa. Saps que també hi ha llums realitzats amb ampolles de cristall?

Tests i mobiliari que il·lumina

Els tests que il·luminen són una de les principals novetats del mercat d’accessoris per al jardí o llar, ja que pots aconseguir una major il·luminació secundària amb una decoració realment atractiva. Per exemple, pots recórrer a mobiliari il·luminat que també serveix com a test il·luminat. És el cas de Tango.

El mobiliarique il·lumina és molt original en convertir-se en un bon punt d’il·luminació. Hi ha pufs, taules, butaques i altres mobles que s’il·luminen i creen un entorn d’estil chill-out.

Idees per il·luminar la terrassa que són molt originals

Les garlandes queden genial per il·luminar, encara que tens a veure on posar-les. Per exemple, pots fixar-les en la barana o l’escala. Hi ha garlandes de colors, amb bombetes a la vista o blanques.

Les plantes o arbres il·luminats, per si vols recórrer a alguna cosa diferent, són una altra bona idea, ja que són les pròpies plantes les que s’il·luminin.

Els fanalets de paper per a terrassa es complementen a la perfecció amb l’exterior. Pots combinar boles de diversos colors i grandàries per a cada racó de la terrassa, o travessant-la, com vulguis. Són una idea adequada si les vols tenir enceses molt temps.

Si tens una piscina o estany, pot resultar interessant posar llums flotants per a l’aigua si el que desitges és completar la resta de la decoració de la terrassa.

Il·luminació DIY

Un altre aspecte que pot resultar-te útil per il·luminar la terrassa és fer-ho aprofitant manualitats d’il·luminació fetes per tu. Solament així tindràs en la teva terrassa alguna cosa exclusiu. Fins i tot, pots animar a la teva parella, fills, amics o família al fet que participin en la seva elaboració.

Ara que ja saps com il·luminar una terrassa, no ho dubtis més i comença a decorar utilitzant la il·luminació per crear ambients més agradables. Si no saps com dur-ho a terme contacta ara mateix amb professionals!

Posts que también te gustarán