Quan hem d’acudir a un d’aquests professionals? Quan vam decidir adquirir un local nou a la ciutat o comprar un habitatge, ens guiem per paràmetres que ens ajudin a prendre la decisió adequada.

El principal, sense cap dubte, que ens agradi el que veuen els nostres ulls, encara que no l’únic.

Quantes vegades has donat amb l’espai dels teus somnis, però no es trobava en la ubicació adequada?

La zona o el lloc en el qual estigui localitzat poden condicionar-nos fins al punt d’haver de rebutjar ofertes molt interessants.

La solució no passa per desesperar-nos, sinó tot el contrari. Obrir la ment, abstreure en els espais i crear llocs màgics on abans només existien parets i bigues.

Aquesta tasca, entre moltes altres, és què fa necessària la presència de la figura del dissenyador d’interiors.

Què és?

Encara que el terme ho relacionem amb el disseny d’interiors tal com el coneixem avui dia, cal dir que la figura com a tal existeix des de molt abans que la nostra memòria abast a recordar.

Ja en les antigues civilitzacions egípcies s’estudiava a la perfecció la distribució de les tombes en què es dipositarien els cossos dels faraons per al seu descans etern. I creu-me, no era una cosa que deixessin per a res a l’atzar.

Així ha anat evolucionant fins a l’actualitat, on aquest paper adquireix gran importància, aconseguint convertir-se en la persona encarregada de la modificació i la distribució dels espais.

Què fa?

 

Els llocs sobre els quals pot treballar un professional del sector són tan diversos que no podríem fer una llista tancada.

Els serveis més comuns són:

  • Locals comercials
  • Habitatges (Tant nous com de segona mà)
  • Hotels
  • Sales d’exposicions
  • Congressos
  • Restaurants

 

En tots ells el professional de l’interiorisme tracta de buscar la distribució òptima en funció de la mida del que es disposi, una organització que ens permeti incorporar tots els elements necessaris de la forma més còmoda.

La capacitat d’abstracció de la qual es necessita no és fàcil obtenir-la.

Els dissenyadors d’interiors som persones capaces de realitzar una composició de lloc d’un simple cop d’ull, i això no és només resultat d’un estudi, sinó que es tracta d’una capacitat innata.

Quin professional escollir?

 

En ocasions, el desconeixement fa que tendim a confondre aquests dos termes. No perquè les seves professions guardin certa relació, sinó perquè hi ha un grau d’intrusisme entre totes dues.

Intentarem aclarir la postura de cadascuna per tal que no tinguis problemes a posteriori.

Figura de l’Interiorista

Com ja comentàvem abans, aquest és l’encarregat de la modificació dels espais en general.

Perquè ens entenguem, és el que té llicència per decidir enderrocar segons quines parets, i quines altres aixecar o la disposició d’endolls i altres instal·lacions.

En definitiva, no estudia els espais sinó que els crea per obtenir la màxima funcionalitat.

Figura del Decorador

A diferència de l’anterior, el decorador d’espais interiors realitza un estudi del lloc per tal de treure-li el seu màxim partit.

Un cop distribuïts els envans, columnes i tenint l’espai diàfan amb què treballarem és quan entra en joc la seva feina.

Estudia els elements que el componen com la llum natural que entra a l’habitatge, la disposició dels mobles o els materials que s’han emprat per al recobriment (sòls, rajoles o parets).

Amb tot això comença a vestir la nostra llar, fent d’ell un lloc més acollidor.

Avantatges de contractar els seus serveis

 

La qüestió no és decidir sobre quin dels dos és millor.

El treball conjunt de tots dos professionals es complementa amb la finalitat d’aconseguir el millor dels resultats.

Per exemple: no volem un decorador que ens deixi una casa preciosa en la qual no disposem dels endolls situats a les zones idònies, radiadors en llocs que incomodin el moblament òptim o columnes al mig d’una estança.

A Tindas som Interioristes i Decoradors de Barcelona.

La idea és que l’interiorista pensi en la millor planificació perquè el dissenyador pugui crear l’efecte visual desitjat.

Tant si vols comprar un habitatge, obrir un nou local o muntar un nou negoci, necessitaràs d’un espai. Espai que hauràs optimitzar al màxim perquè el confort compleixi tots els requisits.

Pensa que una bona decisió a temps comportarà que t’evitis futures reformes i similars. Perquè la solució no és estalviar uns diners ara evitant contractar un d’aquests dos professionals.

Bastant gran és la inversió que es fa en qualsevol dels supòsits com per deixar la resta a l’atzar, així que és preferible fer les coses bé des d’un principi.

Nosaltres ho sabem i comptem amb una dilatada experiència que ens avala, així que podem confirmar que aquests casos es donen molt més del que ens agradaria.

Si vols ampliar la informació i contractar no dubtis en contactar amb nosaltres. Ens encarregarem de tot, des de l’assessorament inicial fins a l’últim detall del teu projecte de disseny d’interiors.

Necessites a un professional per a aquests canvis que tens en ment?

Posts que también te gustarán