Quan estem en procés de decorar la nostra llar, hi ha un element que és vital perquè l’aspecte quedi ideal: els colors. Tots tenim les nostres preferències pel que fa a tonalitats es refereix, però en moltes ocasions ens preguntem com podem combinar diversos colors que ens agraden o com podem trobar un color que combini i crei contrast amb el to que hàgim triat. No hi ha una única manera de trobar la combinació perfecta, per la qual cosa anem a analitzar diverses possibilitats.

Combinació monocromàtica

Aquesta combinació de colors es basa en triar un únic color i combinar diverses tonalitats diferents del mateix. Com el contrast sempre dóna un aspecte agradable a qualsevol estança, podem utilitzar tons neutres com el blanc o el beix perquè l’habitació no quedi tan monòtona.

La combinació per analogia

Una altra possibilitat que podem utilitzar que consisteixen en triar tres colors propers en el cercle cromàtic i crear combinacions entre ells. Per exemple, podríem seleccionar el groc, el verd i el taronja i combinar-los per que la decoració del nostre habitatge o habitació sigui una mica més variada que amb l’estil anterior. En aquest cas, els colors neutres també estan acceptats, encara que si volem donar a l’estança un toc més colorit podem evitar-los.

També tenim l’opció d’apostar pels parells complementaris. Aquesta opció implica afegir colors que es trobin un enfront d’un altre en una harmonia cromàtica, creant un contrast bastant fort però que segueix resultant agradable per a la vista. Per exemple, podem combinar el vermell amb el verd, el blau amb el taronja o el groc amb el violeta. Podem, per exemple, utilitzar un d’aquests colors per al mobiliari base i l’altre per a accessoris com coixins o cortines.

Combinació de colors en mobles

Sigui quina sigui l’opció que hàgim triat per combinar els colors, l’ideal és que utilitzem alguns mobles en blanc o en color fusta, que combinen a la perfecció amb qualsevol altre color, perquè una combinació de colors excessivament cridaners no resulti cansat per a la vista.

Los muebles de colores oscuros, como el negro o las tonalidades más oscuras de la madera,  pueden combinar también con todo tipo de colores, pero hay que tener en cuenta que los tonos

Els mobles de colors foscos, com el negre o les tonalitats més fosques de la fusta, poden combinar també amb tot tipus de colors, però cal tenir en compte que els tons foscos poden provocar la sensació que l’estança sigui més petita. Això no vol dir que haguem d’evitar aquests tons, sinó simplement que haurem de complementar-los amb colors molt clars a les parets o a la resta dels mobles per no empetitir cada habitació.

Posts que también te gustarán