Quan pensem en una cuina moderna estem pensant en un estil elegant i funcional, que, al mateix temps, resulti acollidora per la una de les estades més utilitzada de la casa.

Actualment tenim en el comprat multitud de dissenys que van des dels més minimalistes als retro i vintage, per donar a la nostra cuina un aspecte modern, diferent i personalitzat. Amb l’ajuda dels

L’acer inoxidable és un material modern que ha passat d’utilitzar-se únicament en les cuines industrials a arribar a les cuines domèstiques. Ofereix altes prestacions d’ús i, a més, contribueix a crear un espai contemporani i actual.

Si els combinem amb la fusta el resultat és un disseny elegant al mateix temps que funcional.

Són dos materials que es complementen molt bé.

Podem optar per mobles de fusta amb fogons d’acer o, per contra, mobles metàl·lics amb els fogons de fusta.

2. Diferents alçades per a cuines modernes i elegants

 

Para conseguir un aspecto actual en nuestra cocina debemos desterrar la idea de amueblar únicamente con muebles altos y bajos, como en las cocinas tradicionales.
Per aconseguir un aspecte actual en la nostra cuina hem de bandejar la idea de moblar únicament amb mobles alts i baixos, com en les cuines tradicionals.

Distribuir el mobiliari a altures diferents ens proporcionará un joc visual únic i personal.

Podem pensar en mobles fins al sostre per al parament de cuina que usem amb menys freqüència. Columnes a mitja altura per als forns i altres electrodomèstics. Mobles baixos amb calaixos per a la vaixella diària. I, per descomptat, introduir mòduls com a seients que serveixin de emmagatzematge i altres mòduls de emmagatzematge penjats a diferents altures en la paret. Tot això sense recarregar, però aprofitant al màxim l’espai disponible.

3. L’illa com a centre neuràlgic de la cuina

Les illes en les cuines ajuden a escurçar els desplaçaments per ella, sobretot quan disposem d’un espai ampli per situar-la. Tant si la cuina és una estada independent com si és compartida amb la sala d’estar, les illes resulten molt pràctiques perquè representen un espai extra de treball i de emmagatzematge.

Resulta molt pràctic dissenyar-la amb baldes o calaixos a la part inferior, per aprofitar al màxim l’espai que ocupa.

A la illa li podem afegir un espai de fogons volats que faci les vegades de barra de desdejuni, de office o com a zona de treball pels més petits. O per a tots aquests usos al mateix temps.

» També et pot interessar Dissenyar una illa de cuina.

Les illes o penínsules podem dedicar-les a la zona de cocció, col·locant damunt de la placa una campana extractora potent. O bé, destinar-les per a la zona d’aigües, amb una o dues piles de rentar i el rentaplats en la part inferior.

Finalment, podem destinar-les, únicament, a zona de treball, sense cap element addicional en la part superior.

En cuines obertes a l’espai de menjador i saló, les illes poden suposar la separació visual d’ambdues zones. I ajuden al fet que els desplaçaments siguin menors durant els menjars i sopars.

4. El Emmagatzematge en les cuines modernes

Per aconseguir una cuina de disseny modern podem optar per dues solucions de emmagatzematge: obert a la cuina o tancat íntegrament. O una combinació d’ambdues solucions.

Emmagatzematge obert en una cuina moderna

Imitant el sistema de les cuines industrials, podem optar per tenir tots els utensilis a la vista, en prestatgeries obertes. Aquest sistema presenta l’avantatge de tenir tot a mà al moment de cuinar.

En el rebost sabrem, d’un sol cop d’ull, la qual cosa mancada i cal reposar.

Però aquest sistema presenta l’inconvenient que, perquè resulti visualment agradable, ha d’estar tot perfectament ordenat a tot moment. Si no disposem de temps i habilitat per tenir el magatzematge de la cuina sempre en perfecte estat, és millor optar pel mobiliari tancat.

Emmagatzematge tancat en una cuina moderna

Al mercat existeixen infinitat de complements per als mobles de cuina que ens ajudaran a mantenir l’ordre dins dels armaris i calaixos. Les solucions extraïbles són molt pràctiques per aprofitar els racons més inaccessibles.

El emmagatzematge intel·ligent ens ajudarà al fet que l’activitat en la cuina sigui més ràpida i plaent.

Si estàs pensant a reformar la teva cuina per actualitzar-la i modernitzar-la, aquests consells et poden resultar útils.

Aconseguir una cuina moderna per a la teva casa serà més fàcil si et poses en mans d’un professional que t’ajudi amb la distribució i l’elecció dels materials.

 

Posts que también te gustarán