Enrere va quedar el temps en què la cuina era un espai tancat destinat només a la preparació dels aliments. Ara, les cuines amb encant tenen el seu lloc estel·lar a les llars. Punts de reunió familiar, les cuines de somni són la peça de la casa que els amics envegen.

A les cuines amb estil es pot organitzar un menjar o un sopar amb més èxit que en el menjador.

Per què no mostrar als convidats els gadgets dels quals disposem? Aquesta cafetera últim model tan bonica, aquesta espremedora de disseny, aquestes superfícies d’alta qualitat que tots envejaran.

El truc està en saber conjugar el que és pràctic i funcional amb la personalitat dels que viuen a l’habitatge. Ja que hi ha gran diversitat d’estils on triar. Solament cal ser coherents i disposar aquest espai perquè compleixi la seva funció i també per gaudir-ho al màxim.

Pensant en cuines amb encant

La trucada de la naturalesa

La fusta aporta sempre calidesa i naturalitat. Els mobles d’un estil més rústic conviden a escoltar la trucada de la naturalesa, de l’ancestral. Una cuina d’estil provençal és deliciosa amb els seus colors suaus i càlids.

Dóna una sensació de lleugeresa i evoquen sempre al Mediterrani, al sol tebi i a un ambient romàntic.

Si es prefereix una mica més sòlid, els mobles d’inspiració alpina recorden les cases de labranza i les muntanyes suïsses. Aquí els mobles seran més forts i és apropiada la combinació amb el ferro o el llautó amb adorns de tela i objectes vintage.

Creativitat al poder

Els detallsposen la joya d’or a una cuina encantadora. Així, si l’espai ho permet, podem agafar un racó o un drap de paret com a lloc on expressar la creativitat de tota la família.

Una opció divertida i inspiradora és pintar una paret amb pintura de pissarra, on cadascun pot fer la seva aportació artística. Els dibuixos poden esborrar-se quan es desitgi i fer altres nous. Tant sols es necessita guix i imaginació.

Amb la il·luminació adequada es pot crear una atmosfera molt acollidora. Es pot il·luminar la part inferior de les cartel·les, aplicar llum indirecta sobre una paret irregular, per exemple de maó vist… Cal explorar totes les possibilitats.

Creant cuines de somni

Quan el secret està en el contrast

Una cuina de mobles moderns, d’estil minimalista, queda completada si li afegim alguna cosa totalment diferent. Per exemple, una paret de maons que podem pintar de blanc o un altre color clar. Això li dóna un toc sorprenent i elegant alhora.

També es pot triar la combinació de dos o tres colors que contrastin significativament. Un suggeriment per a una cuina de línies depurades:

  • Mobles en grocs
  • Parets grises i cadires i fogons en blanc

El resultat és juvenil i atrevit, dins d’un ordre.

Combinardiferents materials, com la fusta i l’acer inoxidable, és un gran encert. Així, la fusta dóna la calidesa, mentre que l’acer aporta actualitat, sobrietat i un cert aire tecnològic. Tot això amb línies netes on predomini la funcionalitat.

L’ideal: acabats perfectes, sense tiradors. És la simbiosi futurista del metall amb l’ecològic de la fusta.

Una illa multifunció

Posar una illa en la cuina no solament és un encert pel fet que és pràctica, a més és bonica! L’illa serveix com a moble d’emmagatzematge i també com a fogons on exercir com a cuiners. Una altra opció és triar-la com a zona de cocció o zona d’aigües.

» També et pot interessar: Dissenyar una illa de cuina

A la illa o en una barra adossada, els nens poden passar l’estona fent els deures i berenant. També és un lloc on fer vida mentre es cuina. Com en el cas de la barra americana, l’illa serveix per diferenciar els espais.

Buscant cuines amb estil

La barra americana: convivència garantida

Presents en molts habitatges actuals, les cuines obertes tenen cada dia més protagonisme. La barra americana ha vingut a substituir aquesta taula col·locada en un racó on s’ezmorzava o fins i tot es sopava.

Amb uns tamburets amb estilrelacionats amb la decoració, aquest lloc de la casa adquireix un atractiu que reuneix a tots els de casa. Ara el cuiner o la cuinera ja no estan tancatd en el seu «laboratori», sinó que la cuina és el punt de reunió de la família. Tots participen en les preparacions i la convivència i les converses estan garantides.

» També et pot interessar: L’estil de cuina americana que en tantes llars està triomfant

La glamourosa elegància del blanc

El blanc és sempre una aposta segura per donar sensació de neteja, ordre i lluminositat. A més, és molt encertat si es vol aconseguir un espai sofisticat i innovador.

En espais grans, el blanc ofereix una impressióde luxe i perfecció. Allà ressalten més els objectes. Per això és aconsellable decantar-se per les superfícies llises i buidades tant sols trencades per objectes de línies depurades i materials de qualitat. L’acer i el negre aporten elegància.

Els professionals de l’interiorisme de Tindas transformem simples espais en cuines amb encant. Creem ambients càlids i acollidors, cuines de somni on viure amb estil i amb personalitat.

Posts que también te gustarán