Tendim a relacionar el color blanc amb altres habitacions, com el menjador o el dormitori, espais on prevalen la lluminositat i la neteja. No obstant això, el color blanc és un gran encert també en la cuina. En aquest post t’expliquem els avantatges de les cuines blanques, els materials que pots utilitzar i la millor disposició dels mobles perquè converteixis la teva cuina en un lloc ple de glamour.

Al contrari del que solem creure, el blanc pot ser un gran encert a l’hora de dissenyar la teva nova cuina. Totes les visites al·lucinaran amb el color i no voldran sortir!

Cuines blanques: sinònim de disseny i glamour

Innova, arrisca’t i tria el color blanc per a un espai com la cuina.

La cuina ja no és el que era. Ara, no solament estem en la cuina per cuinar, com antany. Les cuines s’han tornat llocs on socialitzar i on asseure’s a mantenir una conversa mentre sostenim entre les nostres mans una tassa de te calent en les tardes de més fred.

Per què relegar la cuina solament a la funcionalitat?

Agreguem a la funcionalitat de disseny l’elegància i la modernitat. I, per a això, triem colors que mai hauríem pensat que es podien utilitzar en un espai que s’associa amb colors més foscos, perquè pensem que així es veuran més nets.

Les cuines blanques sempre són tendència, encara que et pugui arribar a sorprendre.

Com apunta la teoria del color, la reacció que es pot tenir davant un determinat color o un altre és molt subjectiva. El color és una ciència, i val la pena entendre-la una mica per decantar-nos per un color o un altre. El blanc té el gran avantatge que pot quedar bé amb qualsevol color. És l’oposat al negre, aquest color que gairebé sempre resulta ser aposta segura.

Per què t’animem a escollir una cuina de color blanc? És senzill. Aquest color transmet neteja, alguna cosa essencial en un espai com la teva cuina.

Com escollir la decoració de cuines blanques

1. Tria les teves combinacions amb el color blanc

Com ja hem esmentat, el color blanc pot combinar-se amb qualsevol altre color sense problemes. Així que pots escollir donar un toc de color en decorar una cuina de color blanc perquè reflecteixi la teva personalitat. Colors més sobris o colors vibrants per donar aquest toc personal i realçar els detalls com més t’agradi.

» També et pot interessar: Com triar la combinació de colors per a la teva llar

2. Atreveix-te i destaca alguna paret

En la decoració de cuines blanques podem jugar amb el color de les parets i donar-li un toc de color sorprenent a una d’elles. Marcarà la diferència.

3. Trenca amb el preestablert i incorpora elements que no són propis d’una cuina

Com les cuines modernes blanques són espais diàfans et pots permetre el luxe d’afegir algun element en la decoració original. Amb això ens referim a afegir un element que no formi part de l’imaginari propi de l’espai de la cuina com, per exemple, una taula de fusta antiga que feia les vegades d’escriptori i pots transformar en un petit espai per fer les vegades de rebost.

» També et pot interessar Gaudeix d’una cuina moderna amb aquests quatre consells

Les cuines blanques amb lluentor

Les cuines blanques amb lluentor són més espectaculars que l’acabat en mat. Així que si ets realment atrevit seran la teva opció preferida.

Llavors, quins avantatges tens l’acabat amb lluentor enfront del mat? És senzill. Depèn del gust de cadascú. Però el que és innegable és que si disposes d’un espai reduït la lluentor farà l’estada més àmplia i lluminosa.

Si tries una cuina amb lluentor pots combinar-la amb elements de decoració i mobles en acabat mat per produir contrastos.

Tingues en compte que en el que a lluentor es refereix no tots són iguals. Poden ser amb efecte aigua o amb alta lluentor. Aquest últim li donarà a la teva cuina un acabat espectacular.

Disposició dels mobles en cuines modernes blanques

Ja que ens hem decantat pel color blanc, que dóna sensació d’equilibri i harmonia, podem aplicar les bases del Feng Shui per distribuir els mobles.

  1. Orientar les superfícies de treball a la porta.
  2. Per als electrodomèstics: intenta agrupar aigüera, rentadora i rentavaixella i forn i microones. Això ajudarà al fet que l’energia flueixi millor.
  3. Introdueix elements naturals en la decoració i col·loca la fruita en un fruiter en comptes d’en la nevera.

» També et pot interessar: Dissenyar una illa de cuina cuina moderna amb aquests quatre consells

Esperem haver-te donat arguments suficients i haver-te ajudat a perdre la por per disposar d’una cuina com la qual t’hem proposat. No pots escollir una millor opció que transmeti neteja, lluminositat i benestar.

Què opines de triar cuines blanques? T’atreviries a decidir-te per aquest color a la teva casa? La teva opinió ens importa!

Si tens qualsevol dubte o consulta posa’t en mans de professionals qualificats perquè t’orientin sobre els avantatges de triar aquest color per a la teva cuina.

Posts que también te gustarán