Les cuines obertes al saló estan de moda. No tens més que obrir una revista especialitzada en interiorisme per comprovar que aquesta tendència es porta i és, actualment, la preferida dels dissenyadors.

No és per menys:

Es tracta d’un tipus de cuina molt versàtil que pots adaptar a qualsevol llar i a qualsevol estil decoratiu.

No obstant això, per aconseguir els millors resultats serà millor que assenyalem quins són els elements clau d’aquest tipus de cuines obertes al saló. Des de la concepció de l’espai, fins a l’elecció dels mobles que et faran falta, amb la nostra petita guia podràs començar a somiar amb la cuina americana perfecta per a la teva llar.

» També et pot interessar: L’estil de cuina americana que en tantes llars està triomfant

Tots els motius per ajuntar saló i cuina

Ajuntar cuina americana i saló és una idea molt atractiva i que porta en si molts beneficis a la teva llar.

Per començar, farà que òpticament la teva casa sembli molt més àmplia. Si ja tens un habitatge gran encara pots aprofitar-te d’aquest avantatge, ja que fer que sembli fins i tot més espaiosa li donarà un aspecte renovat de luxe i opulència.

Aquest tipus de cuines són ideals també per aprofitar al màxim la llum que rep el teu pis. Si, a més, la teva cuina està ben orientada i rep moltes hores de llum solar tens una oportunitat perfecta per aconseguir un saló lluminós.

La llum natural és molt millor que l’artificial per a la teva salut i també fa destacar tots els detalls de la decoració.

Un altre gran avantatge és la possibilitat de comunicar els dos espais en els quals més vida fas a casa. Així no hauràs d’interrompre les teves converses i podràs conjugar millor estils de vida i horaris diferents.

Creant una transició entre dos espais

Una vegada t’has decidit a convertir la teva cuina i el teu saló en un espai únic i diàfan, és molt important pensar com vas a tractar la transició entre ambdues funcions.

L’opció més actual i moderna és col·locar una illa entre la part de cuina i la part de saló.

Les illes són molt versàtils:

Poden funcionar com a taula per menjar, com a fogons per preparar els aliments o, fins i tot, pots optar per col·locar aquí l’aigüera i usar-ho com un espai de neteja.

Si busques un acabat més luxós, pots escollir col·locar unes columnes que delimitin l’espai entre una zona i una altra. Es tracta d’elements arquitectònics que t’ajuden a assenyalar les diferències d’ús, sense interrompre massa l’amplitud de la teva cuina americana.

» També et pot interessar: Idees per separar ambients dins de la llar

Altres formes de marcar la diferència entre una zona i una altra són els colors, bé en el sòl o bé en la paret. Crear un petit desnivell entre cuina i menjador és una tècnica molt subtil, però que també dóna bons resultats.

Trucs decoratius per a cuines obertes al saló perfectes

Ara que ja saps per què hauries d’optar per posar una cuina americana a la teva casa, és molt important que pensis en el com:

  • De quina forma va a encaixar amb la resta de la decoració?
  • Vols una cuina sòbria i elegant, o cerques en canvi un acabat familiar i acollidor?
  • Quins colors has d’escollir per aconseguir cadascun dels estils?

Escollint un estil: escandinau o vintage?

Encara que depèn en gran manera de quin sigui l’estil general de la casa, les cuines americanes queden especialment bé en dues tendències d’interiorisme: l’estil nòrdic i el vintage.

– El estil nòrdic o escandinau és l’opció més elegant i sofisticada. Es basa en l’ús dels colors neutres i a mantenir una decoració minimalista. Les superfícies llises, els acabats metàl·lics i la llum són els elements que no hem d’oblidar.

– La tendència vintage, en canvi, crea ambients més familiars i càlids. La dècada dels anys 50 és la font d’inspiració fonamental, per la qual cosa voldràs recrear el gust de l’època en els teus mobles. La fusta, els estampats i els coloreixis pastís funcionen especialment bé amb aquest estil.

A la recerca del color adequat

Escollir els tons de les parets, del sòl i dels detalls decoratius de les cuines obertes al saló menjador pot ser complicat.

A pesar que va molt unit a l’elecció de l’estil, el color també té certa llibertat.

Per exemple, si decideixes col·locar punts d’atenció serà millor que ho facis marcant-los amb colors diferents que contrastin amb la paleta general. Un moble especial, per exemple, pot portar una capa de pintura diferent que ho faci destacar.

En qualsevol cas, alguna cosa que no hauria de faltar en la teva cuina americana són les plantes. Aquest tipus d’elements també t’ajuden a donar vida i color a la teva llar i per això són imprescindibles.

Si t’agraden les cuines obertes al saló, és el moment perfecte per posar-te en contacte amb un equip de professionals i convertir la teva llar a la casa dels teus somnis. Escull un estil acord amb la resta de l’habitatge i comença a gaudir d’una cuina de revista.

Posts que también te gustarán