Per aconseguir cuines vintage existeixen nombrosos elements que podem incorporar. Des d’uns mobles blancs fins a una aigüera de granja, les possibilitats disponibles són enormes. Les cuines d’estil vintage són tendència per l’aspecte acollidor que representen, sense oblidar la seva funcionalitat.

La mescla de materials i coloreixis pastís, els teixits i la distribució dels mobles ens trasllada a les cuines de la nostra infància com a referent familiar. Els petits detalls i els objectes recuperats queden a la vista disposats per al seu ús.

» També et pot interessar: Idees imprescindibles per decorar cuines amb encant

T’expliquem alguns trucs en la decoració de cuines estil vintage, perquè triïs els que més s’ajusten als teus gustos i necessitats.

Distribució de l’espai en la teva cuina vintage

Si la teva cuina ho permet, l’ideal és comptar amb un espai independent per menjar amb una gran taula de fusta amb cadires adossades. Les cuines, especialment en l’estil vintage, s’han convertit en el centre de reunió familiar i de les visites, un lloc on no solament es cuina, sinó que també es viu.

Si no tens espai suficient sempre pots col·locar una barra de desdejunis amb tamborets alts que imitin les m barres de bar.

Al mercat trobaràs solucions diferents per aprofitar al màxim l’espai de emmagatzematge. Però una solució molt decorativa és tenir algunes peces de parament a la vista penjades de ganxos. A més de deixar espai en els mobles, aconseguiràs augmentar la sensació de tornar al passat, a la cuina de l’àvia.

» També et pot interessar: L’estil de cuina americana que en tantes llars està triomfant

Materials més utilitzats en les cuines d’estil vintage

Depenent de l’estil que vulguis aconseguir pots emprar un tipus diferent de material. Així, per a cuines d’estil vintage modern els materials com l’acer, el ciment polit o el maó són alguns dels elements més representatius.

Si, per contra, vols aconseguir un efecte market style et recomanem la fusta i el llautó.

Per als tèxtils utilitza teixits naturals, com el lli i el cotó. Vímet, castanyer trenat, cuir o ferro envellit són els materials perfectes per als complements.

La importància dels colors en la decoració de cuines estil vintage

El blanc en tota la seva gamma és el color predominant en aquest estil. Les cuines vintage blanques amb els fogons de fusta són un dels exemples més clars.

» També et pot interessar:Avantatges de les cuines blanques:

Els colors pastís també són molt utilitzats per aconseguir ambients frescos i acollidors. El blau clar i el turquesa resulten perfectes per decorar les parets combinats amb paper pintat. El vermell anglès també és un color molt vintage que has d’utilitzar en petites dosis: una tetera, una olla o les estovalles. Els verds també s’utilitzen molt en aquest tipus de decoració, sobretot els pàl·lids i rentats.

Pots trobar nombrosos elements per utilitzar en la teva cuina aquest color, des dels taulells a la zona d’aigua fins al parament.

Per decorar cuines d’estil retro,vintage y market style no fa falta que gastis molts diners, és millor utilitzar la imaginació. Pots reciclar mobles i llums que tinguis a casa i que no utilitzis per donar-los un altre ús en la teva cuina.

Alguns elements decoratius en les cuines d’estilvintage

Pissarres informatives

Amb missatges per a la teva família, el menú del dia o la llista de la compra. Guarda guixos de colors en un cistell al costat de la pissarra perquè cadascun posi el seu missatge. Si ho prefereixes, pinta el lateral d’un moble amb pintura de pissarra per aconseguir el mateix propòsit.

Recipients amb utensilis de fusta

A més de resultar molt còmodes al moment de cuinar, els coberts de fusta són molt decoratius si els col·loques en un cistell al costat de la placa. Posal’s sempre molt nets i renova’ls quan comencin a prendre color fosc.

Cartel·les amb pisa

Utiliza una cartel·la de fusta antiga per col·locar el joc de cafè. Pots col·locar ganxos en la part inferior per penjar les tasses i disposar els plats i la resta d’elements en el prestatge.

Pots de cristall

Per guardar pasta, arròs, farina, espècies i tot el que se t’ocorri. Sempre a la vista i en ordre donaran a la teva cuina l’aspecte d’una habitació molt viscuda.

Plantes verdes

Els mini vivers amb plantes aromàtiques i culinàries són un element útil i decoratiu en qualsevol cuina. Si tries tests de fang o de pisa aconseguiràs aquest toc vintage tan bonic.

» També et pot interessar:Com millorar la teva decoració amb plantes d’interior

Hi ha altres plantes que suporten molt bé la calor i la humitat de les cuines com els potos i les heures.

Aixetes antigues

Les aixetes poden convertir-se en un punt d’atenció si triem un model antic com el coure o el llautó. Aporten personalitat mantenint les prestacions de les aixetes modernes.

L’estil decoratiu de les cuines vintage és un reflex de l’estil de vida que portem. I la preocupació per una vida saludable es trasllada a la decoració de la nostra cuina.

I tu? Et sents identificat amb l’estil vintage? Apostes en la teva cuina per recrear el market style o prefereixes l’estil vintage modern?

Posts que también te gustarán