Els tèxtils són complements de gran versatilitat en la decoració de qualsevol interior. Es tracta d’una funcional possibilitat d’introduir detalls de qualitat, així com de matisar un tipus de decoració o aconseguir una renovació total d’un estil decoratiu. Amb les seves diferents textures, acabats, colors i ornamentacions, els tèxtils tenen un interessant aliat si decora amb coixins

L’aparença del teu saló o dormitori pot canviar de forma notable amb la renovació dels coixins i aquests poden marcar la diferència entre una decoració descurada i un estil refinat que atén cada detall amb delicadesa.

Per aconseguir un resultat excel·lent és imprescindible seguir algunes regles encara que en decoració és molt possible trencar amb el que estableix sempre que es tingui una idea clara del resultat que es vol obtenir i de com fer-ho. En aquest sentit, per donar lloc a una decoració d’interiors equilibrada és interessant no excedir-se en el nombre de coixins. Arribar a un punt en que el llit o el sofà queden ocults després un núvol de complements sol ser un error que no només afecta a nivell estètic, sinó que també resulta poc funcional per la incomoditat d’acomodar i retirar els coixins cada vegada que es faci ús del moble que cobreixen.

De la mateixa manera, una diversitat excessiva de colors o acabats diferents sol confondre la visió del conjunt donant com a resultat un embolic poc definida. L’ideal és escollir els colors acuradament tenint en compte el cromatisme imperant a l’habitació. Així, ja sigui per contrast o buscant la major harmonia possible, els colors dels coixins han de lluir tons dins de la mateixa gamma o combinant dos colors diferents destacant el protagonisme d’un d’ells.

En aquesta temporada, la innovació formal és la clau de la tendència. D’aquesta manera, estan marcant estil els coixins de formes geomètriques que escapen del tradicional element quadrat. Com afegit a la modernitat actual, la tendència vintage es recupera en forma de vistosos i alegres estampats que aporten color i dinamisme visual sent complements perfectes per a sofàs i cobertors d’acabat llis, així com per afegir contrast en entorns minimalistes.

Posts que también te gustarán