Les sanefes sempre han estat uns elements decoratius recurrents en les llars espanyoles. Fa alguns anys, sense cap raó aparent, van deixar d’utilitzar-se, però han tornat amb més força que mai.

Aquests originals motius han començat a usar-se novament en la decoració d’interiors. Cada vegada són més les persones que decideixen incloure’ls a les seves cases, per aconseguir donar un toc original i diferent a les diferents estades de l’habitatge.

Existeix una àmplia varietat de dissenys, per la qual cosa és impossible que no trobis un d’adequat per a tu entre tanta oferta.

Sigui el que sigui la idea que tenies en ment, serà possible dur-la a terme; ja que, a part dels models ja establerts, sempre es poden crear nous patrons. A més, s’han convertit en les formes més fàcils i econòmiques d’aconseguir donar un rentat de cara a aquests espais de la llar que porten temps sense canviar de decoració.

Principals estils a les sanefes decoratives

Sanefes clàssiques

Són les sanefes que se centren en motius més tradicionals, com poden ser les flors o altres elements vegetals. Són perfectes per a aquelles persones que vulguin un toc més vintage, dins de la llar.

» També et pot interessar:  L’estil vintage: la delícia de l’antic en la teva llar

Sanefes modernes

En els últims anys, la decoració ha anat cap a una tendència més moderna i minimalista, incloses les sanefes. En aquesta línia, predominen els dissenys amb originals estampats geomètrics i abstractes.

Sanefes rústiques

L’estil rústic mai passa de moda. I és que resulta el perfecte aliat a l’hora d’aconseguir estades amb un aire acollidor i reconfortant.

Les sanefes d’aquest tipus solen estar dissenyades amb colors càlids que conviden al descans.

Sanefes infantils

Els petits de la casa també estan presents en els dissenys de sanefes. Per aquest motiu, compten amb una àmplia gamma de models especialment pensats per a ells. És un estil decoratiu en el qual abunden els dissenys originals i divertits, doncs estan destinats a satisfer la imaginació i creativitat dels nens.

Sanefes per a banys

Aquestes sanefes són considerades com uns estils propis, ja que contenen elements relacionats amb el bany, com poden ser les ones del mar o els animals marins, entre uns altres.

» També et pot interessar: Quins són les tendències per decorar banys petits?

Sanefes per a cuina

Les sanefes per a cuina també es distingeixen dins d’un estil específic, doncs tenen una temàtica ben definida. Dins d’aquest estil, pots trobar des de sanefes amb representacions de les diferents classes d’espècies a sanefes amb els utensilis de cuina més coneguts.

Principals zones de la llar per a les sanefes adhesives i sanefes autoadhesivas

El baño

El baño és una de les zones més habituals, dins de la llar, per col·locar sanefes decoratives. Si les parets de la teva cambra de bany s’han tornat monòtones i vols donar-los un canvi d’aires, gens com col·locar una original sanefa que doni aquest toc de color. A més, són molt útils a l’hora de delimitar espais, crear sensació d’espai o emmarcar elements com el mirall.

La cuina

La cuina és una altra de les estades de la casa on les sanefes són benvingudes. És realment fàcil que encaixin en la decoració característica d’aquest espai. Aquí també són molt pràctiques a l’hora de marcar cadascuna de les zones d’aquesta cambra.

» També et pot interessar: Disfruta d’una cuina moderna amb aquests quatre consells

El saló

El saló és potser un dels espais on es permet una major diversitat de sanefes, ja que la decoració d’aquesta sala varia tant com els tipus de persones que existeixen. Hi ha salons d’estil retro, uns altres amb estil clàssic i uns altres amb estil minimalista, entre uns altres, per la qual cosa l’elecció dependrà del gust de cadascun.

Les habitacions

Des d’habitacions de matrimoni a infantils, totes admeten la sanefa com a element decoratiu. Solament amb col·locar el disseny adequat, aquestes habitacions semblaran totalment unes altres, la qual cosa els donarà una nova vida durant alguns anys més.

Principals materials per a les sanefes

A continuació pots veure elsprincipals materials dels que poden ser fabricades

Sanefes de vinil

Són sanefes autoadhesives que es peguen fàcilment a la paret. La composició d’aquest material fa que siguin realment resistents al pas del temps, doncs aguanten en perfectes condicions l’acció dels elements externs.

Són les opcions perfectes si vols una major durabilitat de les sanefes.

Sanefes de paper

Aquestes sanefes accepten un major nivell de detall, per la qual cosa són ideals si vols dissenys molt més detallistes. Encara que alguns papers han estat fabricats contra la humitat, la veritat és que no es recomana la seva col·locació en llocs humits

Sanefes en altres materials

També existeixen les sanefes elaborades en taulell, però aquestes requereixen una major inversió en la col·locació, doncs cal retocar el taulell de tota la paret.

Finalment, existeix la possibilitat de realitzar les sanefes amb pintura i pintar, directament, sobre la superfície on es volen col·locar.

Les sanefes són uns elements decoratius que, correctament usats, fan que les teves habitacions llueixin completament diferents. T’animes a deixar-te assessorar per nosaltres?

Posts que también te gustarán