L’estil de cafeteria vintage és una tendència en tipus de negoci que agrada molt a tot tipus de públics. La seva petjada no ha desaparegut des que va començar la seva escalada fa més o menys 5 anys, sinó que es consolida com a aposta decorativa en multitud de negocis: bars, pubs, discoteques i hotels entre uns altres han aconseguit molt bons resultats gràcies a aquest estil decoratiu.

En aquesta ocasió t’expliquem com utilitzar els diferents elements: des de mobles a colors per crear una cafeteria vintage perfecta.

Les possibilitats d’aquest estil com a generador d’interiors acollidors i amb caràcter ho han convertit en una elecció estètica d’èxit assegurat.

» També et pot interessar: L’estil vintage: la delícia de l’antic en la teva llar

No obstant això, marcar la diferència suposa un repte que anem a ajudar-te a superar. L’estil vintage permet crear ambients únics com cap altre.

A continuació et donem totes les claus.

Nocions bàsiques per decorar una cafeteria estilo vintage

Com ja sabràs, si has investigat una mica pel teu compte, els estils retro i vintage poden confondre’s perquè moltes vegades també van combinats. Les seves característiques són molt diferents, però junts suposen un tàndem decoratiu de cinc estels.

L’estil retro està inspirat en una altra època (anys 70, 80 o 90) però ha estat fabricat en aquesta època, mentre que l’estil vintage pertany a uns altres temps.

Per aquesta raó són estils que solen acoblar-se i formar parelles de tendències decoratives i fins i tot tríades amb altres estils com l’industrial.

» També et pot interessar: Decoració d’estil industrial per a cases amb personalitat

Quins mobles per a cafeteria vintage has de triar

Vintage clàssic

Si desitges aconseguir una cafeteria totalment vintage podries decantar-te per mobles clàssics que evoquin a l’estil francès del despotisme il·lustrat com la cort de Luis XV.

Els elements de tipus “Mid Century Modern” o british amb capitones i acabats elegants per aconseguir un ambient chic i alhora modern.

Vintage romàntic

Per aconseguir una cafeteria estilo vintage més romàntic la millor decisió serà adquirir peces de vímet o fusta amb pintura decapada.

Les barres de capitoné i els sofàs vintage com el famós Chester són articles que no fallen. Inclou també butaques de línies més simples i d’inclinació retro com el Eames i cadires i bancs Tolix.

» També et pot interessar: Decoració de 7 cadires de disseny famoses i icòniques

El toc final pots aconseguir-ho a través de mobiliari recuperat o reciclat.

Experimenta amb el vidre (ampolles de vi, de licor, etc) com a element reciclat a incorporar.

Combinant estils en la teva cafeteria estilo vintage

Un dels motius principals que ha convertit a aquest estil en un best seller, per dir-ho d’alguna manera, és la seva flexibilitat i versatilitat per combinar-se l’antic i el contemporani en un espai increïblement eclèctic.

Barrejar intel·ligentment dos o fins i tot tres estils és la millor forma de diferenciar-se.

Per aconseguir-ho utilitzarem clàssics actualitzats d’estil retro i peces restaurades per aconseguir una fusió entre el passat i el present. Així crearem un espai on diferents èpoques es reuneixen per crear un diàleg que s’impregna en els teus clients. El teu negoci adquirirà personalitat gràcies a la teva decoració.

Un plus, l’estil industrial

És una combinació que comença a adquirir molt auge i on són importants els sòls de formigó llis, els acabats metal·litzats, els tons rogencs.

» També et pot interessar: Barres de bar, l’element estavella en la decoració del teu negoci

El contrast de calor s’aconsegueix amb elements orgànics ja sigui utilitzant mobiliari de fusta o col·locant multitud de plantes.

Para atenció als detalls

No solament són importants els mobles per a cafeteria vintage, els detalls representen el 60 % de l’èxit.

Per aconseguir una decoració rodona fixa’t en elements com les cortines o els coixins. Materials com el vellut o el cuir són una aposta segura per a tots dos.

Gerros i miralls completen l’elenc d’elements a incloure i ni que dir ha de la il·luminació és importantíssima.

La llum exterior és vital a l’hora de triar la col·locació de tot el mobiliari i també per triar la il·luminació interior.

– En un estil vintage clàssic o romàntic un gran llum d’aranya pot convertir-se al centre de tota l’admiració en el teu negoci i farà un contrast increïble amb un sòl de rajoles (que d’altra banda és un sòl fàcil de netejar).

– Si prefereixes un estil combinat amb el retro, aposta per llums dempeus ben distribuïdes a l’espai i de formes originals i colorides. Quant als estampats arrisca amb motius florals per a l’estil clàssic i romàntic, i rombes o cercles pel retro.

Un últim consell

Per acabar d’imprimir la personalitat desitjada a la teva decoració t’aconsellem triar una temàtica concreta al voltant de la qual giri tota la planificació del disseny d’interiors.

Els clàssics del cinema, l’ambient de l’edat d’or de la literatura espanyola, els viatges, la música jazz…

Prendre aquesta decisió pot ajudar-te a triar tot el mobiliari i els detalls sense que el teu local acabi semblant un curta pega d’estils sense cap sentit. Recorda planificar bé els punts de llum tant pel dia com a la nit i inclou algun element que destaqui especialment.

Necessites que t’ajudem a començar a decorar la teva cafeteria vintage? Explica’ns la teva experiència.

Posts que también te gustarán