Els colors pastís són colors als quals se’ls afegeix blanc per formar aquests tons. En molts països s’associen a la primavera, ja que són relaxants i frescs. Els més famosos i que mai passen de moda són el verd, el rosa i el blau.

Tots aquests colors es diu que provoquen calma, serenitat i tranquil·litat.

En els últims anys s’han posat molt de moda, la gent que els prova a les seves cases per a la decoració està encantada. A més són colors que combinen molt bé entre si, i que li donen a qualsevol estada una llum molt especial.

Ara que arriba la primavera i comença l’època de les flors, és un bon moment per explicar-te per què aquests tons són cada vegada més utilitzats. En aquest article t’ho anem a explicar i t’anem a donar algunes idees de diferents usos.

» També et pot interessar: Idees per decorar amb flors la teva llar

Els colors pastissos per a interiors

Aquest tipus de tons abans solament s’associaven a les habitacions infantils, però amb el temps ens hem adonat que poden quedar perfectes en qualsevol de les estades de la casa.

Tampoc importa de quin estil sigui la teva llar. Els solem aparellar amb el vintage, però també peguen amb un més modern o fins i tot amb un més rústic.

Cuines

Per exemple si parlem de la cuina, aquests colors poden quedar molt bé. Com el blanc combina molt bé amb tots ells, pots escollir posar els mobles en blanc i les parets en blava o groc. Serà una combinació perfecta si a això es vam sumar una mica de mobiliari en fusta, els tons pastís amb aquest material li donaran un toc preciós a la teva cuina.

Banys

Si ens traslladem al bany són una elecció genial. Per a aquesta estada se sol utilitzar el verd menta, ja que aporta molta calma i relaxació que és el que busquem, per exemple, quan ens donem un bany.

Amb una banyera en color blanc i un llum bonic, aquest to de verd farà que el teu bany sembli de revista.

Sòls

No t’oblidis que també pots ficar aquests tons en el sòl, aconseguiràs molta harmonia i serà molt agradable romandre en el bany o la cuina de la teva casa. Atreveix-te i combina’ls entre ells, al principi xoca, però el resultat és increïble.

Parets en color pastís

Quan et decideixes pel color d’una paret, has de tenir en compte que ho vas a veure molt sovint i que no pot ser cargante, ja que si és així t’acabarà cansant. En això, els tons pastís són una aposta segura, en ser tons molt rebaixats amb blanc mai et van a cansar.

Pintar un passadís, per exemple, en un lila o espígol li aportarà una espurna molt original, si no té molta llum la hi donarà i si la té solament l’ampliarà. Combina-ho amb algun quadre bonic, no t’oblidis que en la decoració l’important és que sigui personal i que sempre tingui el teu toc.

Un menjador amb les seves parets pintades en blava no et fallarà. Als teus convidats els va a encantar, uneix-ho a una taula estilo vintage en fusta blanca i unes cadires que t’agradin. Ningú es voldrà anar del teu menjador.

Usa’ls en un despatx

Si treballes des de casa, necessitaràs un ambient tranquil per poder concentrar-te. No dubtis a usar aquests colors, t’oferiran el que necessites i a més segur que et ve de gust asseure’t a treballar.

» També et pot interessar: Descobreix com millorar la decoració del teu despatx

Combinant-ho amb una cadira còmoda i una catifa que li de glamour, el teu despatx semblarà el d’una gran empresa de moda.

Colors pastís per les habitacions

L’habitació és l’estada de la casa on més ens ve de gust estar de relax i sense pensar en res.

Si tries el rosa, és una bona idea que ho combinis amb grises o blancs.

És una combinació que aporta pau i frescor, i la majoria de les vegades és el que busquem en un dormitori.

També pots combinar-ho amb paper pintat, en els últims anys ha tornat a posar-se de moda i sembla que és per quedar-se. Pots atrevir-te amb un estampat de flors o de formes geomètriques molt marcades. Si ets més clàssic opta per línies rectes que li donin un toc distintiu.

Decoració amb color pastís

Els complements són tan importants com les parets o els mobles, si et decideixes per usar aquests colors tindràs molta varietat d’opcions.

Per exemple la roba de llit o les cortines en grisa o blanc quedaran perfectes, i els electrodomèstics de la teva cuina en tons pastís faran que la teva casa sigui molt original.

Els colors pastís marquen tendència

Aquesta paleta de colors et permetrà crear ambients únics i relaxants. Com t’hem explicat, no és necessari aplicar-ho solament a les parets, sinó que pots escollir aquest tipus de tons per a tota la teva decoració.

Els colors pastís són una tendència a l’alça en l’interiorisme. Explica’ns… els has provat ja?

Posts que también te gustarán