El món de la decoració de balcons és enorme. Viatjar per ell ofereix una inimaginable quantitat de possibilitats. Els mobles, els colors, els materials i els estils s’adapten a qualsevol mida a la perfecció. Puc transformar aquesta zona de la casa en un espai agradable en què gaudir de l’aire lliure i passar llargues hores.

És bonic passejar per qualsevol ciutat i descobrir de sobte un petit paradís en algun dels seus edificis. Són balcons carregats de bellesa que se’ls miri com se’ls miri són únics.

Somiar en algun moment amb un meravellós jardí és molt normal. No obstant, si no pots optar a un, sí que et és possible convertir el teu balcó al lloc més ideal de tota la teva ciutat. Només necessites conèixer algunes idees per a la decoració d’un balcó.

Alguns passos obligatoris en la decoració de balcons

Abans de posar-te amb la decoració del teu balcó el més aconsellable, en primer lloc, és prendre mesures per conèixer a quin espai t’estàs enfrontant realment. Has de ser realista i actuar conforme a les veritables possibilitats que tens.

Després imagina’t a tu mateix al balcó dels teus somnis:

És important saber quin espai és el que realment vols crear. Has de tancar els ulls i veure’t en ell perfectament instal·lat i passant molt bons moments, ja sigui sol o amb una parella, familiars i amics.

Igualment, és bàsic seguir una altra sèrie de consells que exposo a continuació. D’aquesta manera, tindràs l’èxit assegurat.

Tenir present el sòl

El sòl és un aspecte que, en general, es passa per alt en el moment de posar a punt un balcó. No obstant això, et pot ajudar molt en l’interiorisme d’aquesta zona de la casa.

»També et pot interessar: Tendències en decoració per a terrasses tancades

Gràcies a ell podràs crear un racó paradisíac i acollidor amb molt poc.

Hi ha ocasions en les que no cal tocar el terra perquè per si sol compleix la seva funció. En aquests casos pots completar-los amb la col·locació d’una bella catifa. Aquesta li donarà una mica de color i et permetrà, a la vegada, relaxar-te al sol descalç.

Si no disposes d’una zona protegida per la pluja, és bàsic que triïs una catifa apta per a exteriors o hauràs de retirar-la cada vegada que la utilitzis.

Podria passar que el sòl estigui deteriorat o que no encaixi amb l’estètica que busques realment. En aquests casos et pots decantar per una opció tan senzilla com la d’instal·lar gespa artificial. Així, aconseguiràs un espai molt fresc en què serà protagonista el verd.

No obstant això, pot ser que persegueixi un efecte més càlid, acollidor i natural. Llavors l’ideal seria que et decantis per les rajoles desmuntables de fusta.

Les plantes: ideals en la decoració de balcons

Un espai sense plantes és un espai al qual li falta alguna cosa, sobretot si parlem de balcons.

»També et pot interessar: Ja és hora de decorar amb plantes vostra casa

No obstant això, aquestes requereixen una certa dedicació i no tothom té temps per cuidar-les. Si es dóna aquest cas i no pots posar totes les espècies possibles, el que sí pots fer és col·locar dos o o tres que no exigeixin molt manteniment.

Si per contra estimes les plantes i tens temps, hauràs d’estudiar quin tipus és el que viurà millor al teu balcó. És a dir, has d’analitzar si és millor posar plantes de sol o d’ombra, depenent de com doni la llum en aquesta zona de la casa.

Tenir en compte els mobles

És molt important saber quina activitat realitzaràs al balcó per triar els mobles. Per llegir, per exemple, pots fer-te amb una hamaca, un balancí, i fins i tot un gronxador.

Mentre que si el que tens en ment és crear un espai chill out, el millor és col·locar coixins a terra, butaques o bancs amples al costat d’alguna taula baixa per posar les begudes. Has de tenir molt en compte també la il·luminació ambiental si és això el que busques.

Una decoració de balcó que passa per un hort en plena ciutat

Un hort al balcó és possible i ideal, sobretot, per als més petits de la casa.

Des del punt de vista de l’interiorisme, a més, és idoni per la seva originalitat.

Només necessites disposar de recipients profunds, encara que hi ha horts estàndards que pots adquirir.

Una altra possibilitat és la de començar amb les plantes aromàtiques per, a poc a poc, anar augmentant el nombre i la classe de plantes.

Un espai per als teus esmorzars i sopars romàntics

Si t’agrada menjar a l’aire lliure, un balcó és un tresor ple de possibilitats. Pots transformar-lo en el restaurant més bonic de la ciutat. Esmorzar amb els primers raigs de sol o un sopar romàntic, a través d’unes espelmes, garlandes o fanalets, mai va ser tan fàcil.

T’animo a comentar aquest article i a posar-te en mans de professionals si vols tenir la millor decoració de balcons possible.

Posts que también te gustarán