Un aspecte altament atractiu de la decoració d’interiors és la seva alta capacitat per esdevenir una forma d’expressió de la personalitat i els interessos de qui la dissenya o la viu. Tenint en compte aquest factor, en aquesta entrada volem prestar atenció a un estil molt particular dedicat a un tipus de públic molt concret.

Tots els amants del cinema i aficionats a aquest art de l’actualitat gaudiran d’alguns dels trucs i consells que poden convertir la decoració de la llar en l’entorn més atractiu per a ells.

Per aconseguir un veritable ambient de cinema, en una estança concreta cal centrar l’atenció en les peces i elements que configuren la decoració. Des d’objectes originals aconseguits en subhastes i utilitzats en el seu moment en algun rodatge, fins a petits detalls al·lusius a qualsevol film i carregat de subtilesa, cadascun dels elements afegits a aquest tipus d’ornamentació ha de tenir una finalitat concreta per integrar-se en el seu entorn cinematogràfic.

Una de les formes més senzilles i clares d’al·ludir al cinema amb el disseny és optar pels pòsters i làmines amb cartells de les nostres pel·lícules favorites. Aquest senzill consell de decoració es pot portar una mica més enllà i imprimir làmines amb escenes concretes d’aquests films més apassionants. Per emmarcar els cartells és recomanable optar per la senzillesa perquè el protagonisme recaigui exclusivament en l’element cinematogràfic. Així, els marcs fins i d’acabat llis amb colors plans són l’opció més encertada. Per a aquells que vulguin afegir un plus de modernitat i elegància es beneficiaran dels muntatges sense marc ja sigui amb estructura oberta a manera de llenç o protegint la làmina després d’un vidre el qual, a més, potenciarà el contrast i la intensitat dels colors.

Aquest excel·lent recurs decoratiu sempre resulta un èxit en una ornamentació ideada per i per a amants del cinema, però, convé recordar que l’excés no és positiu i que s’ha de dosificar la quantitat de làmines disposades a cada habitació. En un dormitori o un saló ampli es pot afegir un gran pòster central i, si hi ha espai suficient per a això, afegir algun més petit i discret que ja s’haurà de situar en una altra paret.

En aquest tipus d’ornamentació no han de faltar els detalls, així, el que en un interior clàssic seria un gerro o una peça de porcellana, en aquest cinematogràfic disseny s’optarà per una claqueta, una llauna antiga de negatius o rèpliques d’elements que apareguin en cada film.

Posts que también te gustarán