La decoració de color blau no es veu habitualment en les llars però no per això deixa d’aparèixer una vegada i una altra en les tendències de l’interiorisme. Estem parlant d’un color complicat amb el qual potser resulta més difícil intuir de quina forma encaixa amb la resta de l’habitatge de forma natural i orgànica.

En canvi, els resultats són espectaculars i aconsegueixen crear ambients elegants i assossegats. Per això, si vols introduir aquest color en el disseny de la teva casa, és important que coneguis algunes de les claus perquè aquest color funcioni i resulti harmoniós.

El color blau per a interiors

Existeixen molts aspectes a tenir en compte a l’hora d’incloure un nou color en l’esquema general de la nostra llar. Un dels més importants és conèixer quins són les sevespropietats psicològiques i a partir d’això seleccionar quin és la tonalitat que encaixa millor amb els nostres interessos.

El color blau es caracteritza per ser una tonalitat freda i elegant, que crea ambients sofisticats i molt tranquils.

És perfecte per aconseguir ambients de pau, molt relaxants, ideals per descansar còmodament després d’una llarga jornada de treball.

Però la tranquil·litat que transmet el color blau també és molt beneficiosa per generar entorns de treball, afavorint la concentració i la claredat mental. Per això no resulta estrany que sigui el color escollit en oficines o despatxos.

» També et pot interessar:Descobreix com millorar la decoració del teu despatx

Encara que aquestes siguin les propietats generals del blau, cada tonalitat d’aquesta gamma aporta matisos diferents. Per exemple, els blaus pastís creen ambients més lleugers i tranquils, la qual cosa els fa perfectes per als dormitoris.

Recorda que aquest color és una tonalitat freda i això influeix en la sensació tèrmica de l’habitació. Si el teu habitatge és calorós podràs treure-li molt partit. En canvi, si tens una casa més aviat freda, serà important que evitis els blaus marins o els añiles, per aconseguir un ambient més agradable.

La decoració d’interiors en color blau: algunes claus

Una vegada has escollit la tonalitat que millor funciona amb la teva llar, arriba el moment de decidir de quina forma la voldràs incloure en la teva decoració.

Recorda que no és obligatori crear habitacions monocromàtiques, de fet sovint és preferible fugir d’aquest estil!

Per aquest motiu hauràs de decidir si vols pintar les teva paret blava, o si prefereixes utilitzar aquest color per els elements tèxtils de l’habitació. Una altra opció molt adient és utilitzar aquest to sol per a elements purament decoratius, no funcionals, a manera d’accent. Els gerros i els quadres per exemple, poden ajudar-te si aquest és el teu objectiu.

Refernet a les parets, com t’hem dit, no tens perquè pintar-les totes iguals. Escollir diverses tonalitats en la mateixa gamma per a parets contigües és una forma habitual d’utilitzar el color i jugar amb la llum.

El color block és una altra opció que has de tenir en compte. Consisteix, fonamentalment, a pintar les parets per seccions, fent blocs de color que interactuen entre si. Pots dividir la paret en dues meitats, superior i inferior, o crear quadrats o altres formes per aconseguir l’efecte.

» També et pot interessar: Color-block y interiorisme:és posible

Si et decideixes pel color block hauràs de tenir en compte que els tons contrastaran entre si, i per això és molt important seleccionar-los amb calma. Per a això pots aprendre sobre colors complementaris i escollir la teva paleta amb calma.

Habitacions amb decoració de color blau

Qualsevol habitació de la teva casa pot ser decorada amb aquestes tonalitats. No obstant això, una de les preferides al món de l’interiorisme és el dormitori.

Els dormitoris en color blau ofereixen un descans inigualable. La millor forma de combinar aquest color amb la resta de l’habitació és seguir el estil nòrdic. Aquest consisteix a mantenir una decoració sòbria, gens recarregada, alhora que s’usa una paleta de colors neutra.

Els colors neutres són el blanc, el negre, el gris i el beix. Qualsevol tonalitat blava que escullis encaixarà a la perfecció amb aquests tons neutres i servirà per donar-li un toc diferent i original a l’estil.

Aprofita per potenciar la llum de l’habitació utilitzant grans superfícies de color blanc, com el cobertor del llit o les cortines. Utilitza el negre per als mobles i aconseguiràs la sobrietat que caracteritza aquest estil.

Utilitza grisos o marrons clars per als detalls, com els poms dels calaixos i els marcs de fotografies i quadres. Finalment, harmonitza l’habitació amb un accent de color blau que atregui l’atenció. Poden ser els coixins o coixins sobre el llit, o fins i tot una de les parets de l’habitació.

Si tu també ets fan de la decoració de color blau, no t’oblidis d’explicar-nos en els comentaris quins són els teus trucs per incloure-ho en la paleta de colors de la teva llar. A més, si vols saber més sobre com adaptar aquestes tonalitats en el teu habitatge, posa’t en contacte amb nosaltres perquè puguem assessorar-te i aconseguir una casa de revista.

Posts que también te gustarán