Tractem als jardins i terrasses com elements de l’habitatge que doten de regeneració a la llar. Això es pot aconseguir aconseguint una connexió interior / exterior que resulti funcional i estèticament agradable alhora.

Per això hem de tenir en compte l’orientació de la vegetació així com la seva col·locació i situació ja que plantes i arbres poden crear múltiples espais i sensacions així que haurem d’escollir quin tipus d’estètica estem buscant per organitzar correctament el funcionament dels jardins i terrasses.

En la decoració de jardins i terrasses, és convenient començar per la ubicació de la vegetació. Això significa tenir en compte la situació del mobiliari per a jugar amb la llum natural i rebre, així, la quantitat o qualitat desitjada, no quedant en penombra o exposat a un sol directe que ens faria desaprofitar el potencial de les nostres zones exteriors. Podem aconseguir treure-li el màxim partit a la nostra vegetació plantant cap sud-oest i en el cas d’introduir arbres, triar aquells de fulla caduca ja que a l’estiu donaran ombra i a l’hivern deixaran passar la llum, necessària per contribuir a l’escalfament de l’habitatge.

L’aspecte que vulguem aconseguir serà marcat per l’elecció del mobiliari en complementació amb la vegetació. En aquest sentit, mobles fabricats en fusta aporten una aparença clàssica i fresca que al costat del verd, doten a l’espai de l’equilibri necessari per a un confort satisfactori i relaxant. Si per contra busquem un disseny de terrassa o jardí més modern i avantguardista, podem optar per mobiliari elaborat amb metalls ja que la contraposició entre plantes i metalls genera un disseny estètic d’última generació.

Tracta la il·luminació pensant en els diferents usos que pot tenir la teva terrassa o jardí, on la llum no ha de ser puntual sinó d’ambient, això ajudarà a crear una sensació de calidesa. La zona amb cadires i taules ha de tenir una llum diferent de la zona d’esbarjo o piscina. La situació de les mateixes també pot modificar els nostres sentiments i la visual de l’espai, així que és convenient diferenciar entre llums de sòl, intermèdies o elevades i recordar que en ser a l’exterior, estan exposades al clima, pel que recomanem tenir cura el seu manteniment.

Posts que también te gustarán