El saló és, generalment, la primera habitació que veuen els teus convidats en entrar a la teva llar, i el sofà és l’element més gran i visible de tot el lloc. Si bé és el centre d’atenció de la teva sala d’estar, tots els elements que es trobin en aquest lloc han de coexistir entre ells. No es tracta res més d’escollir el sofà que estigui més a la moda, sinó el que més s’adapti a l’espai i al disseny de la teva llar.

Un sofà d’acord al teu estil

Si el teu objectiu en la decoració del saló és que aquest es vegi harmoniós, no pots combinar, per exemple, un sofà estil 1800 amb altres mobles tipus puffs. La nostra recomanació, és que si vas a realitzar una reforma a casa teva, tens pensat un projecte d’interiorisme o estàs per mudar-te, tenguis molt en compte si el disseny del sofà que vols combina amb la resta de la decoració.

Busques un estil més clàssic? Els sofàs de tela llavors són perfectes per a tu i a més, són molt fàcils de netejar i vénen en gran varietat d’estampats i colors. En canvi, si vols que el teu decoració sigui més moderna, els sofàs de cuir o pell són l’opció ideal. Encara que el seu manteniment és una mica més difícil, val la pena una mica d’esforç per donar-li aquest toc elegant al teu saló.

Els gustos són molt amplis i cadascú té dret d’escollir el que més li agradi. No obstant això, hi ha certes característiques que tot bon interiorista et recomanará abans que escullis al sofà ideal.

Com triar el millor sofà?

Primer de tot, has de ser conscient de l’espai que disposes en el teu saló, d’aquesta manera podràs escollir un sofà que no només sigui bonic, sinó útil.

Si la teva llar és gran, un sofà de més de 3 places pot ser molt pràctic, mentre que si és petit, els sofàs cantoners són la millor opció, ja que t’ajuden a aprofitar millor el poc espai disponible. Per als salons petits també són excel·lent alternativa els sofàs de 2 o 3 places, enganxats a les parets, o un sofà llit que et permeti rebre més visites. I per a tots dos casos, els sofàs fets a mida també ressalten com una alternativa perfecta, en adaptar exactament a l’espai, exigències i gustos.
Quant als materials del sofà, ja sabem que poden ser teixits de tela o cuir, però no hem parlat del seu interior.

Un sofà pot estar farcit de làtex, escuma o fins i tot plomes. El làtex és molt resistent i durador, i el millor de tot és que no acumula pols. L’escuma, en canvi, és molt més econòmica però no és tan còmoda com sembla, ja que pot generar al·lèrgies. Finalment, els sofàs de plomes són extremadament còmodes, com seure en un núvol, però són molt delicats i poden deformar-se amb l’ús.

Posts que también te gustarán