Moltes vegades tendim a pensar que la clau per decorar la nostra llar és dedicar molt temps a pensar en la col·locació de cada element. Però moltes vegades la manera de tenir una casa ideal és just el contrari: posar les coses sense cap esforç i deixar que flueixi la nostra personalitat i comoditat. En això consisteix el effortless, l’última tendència en decoració d’interiors que consisteix precisament en què no gastem temps a pesar a la decoració, o almenys en què ho sembli.

Si fem una comparació amb el món de la moda, podríem dir que el effortless és el que ve sent posar-nos el primer que agafem quan obrim l’armari. Res de donar voltes a la decoració, res d’assegurar-nos que tots els elements del nostre habitatge segueixin un mateix patró. La idea és precisament que s’amunteguin mobles i elements d’estils diferents, sense que hagin de seguir un patró concret però sense que caiguin tampoc en l’estridència.

Dins d’aquesta tendència descuidada, també hi ha una variant per a aquells interioristes als quals no els agrada deixar les coses a l’atzar, i és l’efforless chic, una tendència una mica més pensada però igualment casual.

L’effortless chic consisteix igualment a deixar les coses a l’atzar, però evitant que els objectes que col·loquem a la nostra llar estiguin passats de moda. És a dir, per tenir un habitatge amb aquest estil hauríem d’estar una mica més atents a les tendències i les revistes de moda, però sense tenir aquesta “obligació” que combinin o que estiguin col·locades com si els anéssim a fer una fotografia. Es tracta, com diuen els promotors d’aquest estil, d’una barreja tranquil·la però amb gust.

La decoració effortless es converteix en la tendència ideal per als que tenen un pressupost limitat, ja que al no ser necessari que tots els elements combinin a la perfecció podem permetre’ns optar per mobles i elements més econòmics. Es tracta d’una tendència que segueix la teoria que per tenir una casa bonica no cal ni molts diners ni molts coneixements de decoració.

Si ens decidim pe l’effortless chic sí que hauríem d’invertir una mica més en mobles i accessoris decoratius una mica més estilosos, però la realitat és que en nombroses botigues de decoració és possible trobar objectes molt barats i que no per això resulten menys adequats per a que la nostra casa quedi ideal.

Podríem dir que es tracta d’una tendència sense tendència, un tot val del món de la decoració, però que cada vegada es veu més en revistes i habitatges d’especialistes en el sector. I es tracta d’una tendència ideal ja que ens permet aprofitar tots els elements que tenim ara mateix a casa, afegint i traient el que vulguem per donar-li un aire nou.

Posts que también te gustarán