La decoració de les golfes no és una tasca senzilla. Encara que s’ha convertit en alguna cosa molt popular, t’anem a explicar les causes al llarg d’aquest post, vols saber més?

Aquests espais van començar a aparèixer a França com els llocs reservats per al personal de servei de les famílies burgeses. Amb el pas del temps, s’han convertit en sinònim d’independència, originalitat i encant íntim.

Les golfes actuals es presten a la perfecció a transformar-se en autèntics pisos on els seus sostres inclinats adquireixen un veritable protagonisme.

Els seus interiors es converteixen en els més atractius de la casa, ja sigui per la seva relació indirecta amb les habitacions secretes de moltes pel·lícules i històries, o fins i tot perquè són lloc de diversió i esplai.

Sigui com sigui, dissenyar semblant espai amb tantes possibilitats implica una gran quantitat de desafiaments. Per això, t’anem a facilitar les coses. Hem inclòs unes idees de com aconseguir les golfes més belles, o almenys donar un punt de partida.

Decorar les golfes

Si ja t’has decidit a transformar les golfes en una habitació funcional més de la llar, ja sigui com a habitació per convidats, despatx, zona de joc i multimèdia o gimnàs, llavors hi ha una sèrie de coses que hauries de considerar:

– Com s’accedirà a l’habitació?

– Com s’aprofitarà més l’espai?

– Com aconseguir que entri més llum?

– Quin estil decoratiu et convé més?

Aquestes i altres preguntes et poden venir al capdavant. Per solucionar l’accés a les golfes, i a més es vol estalviar espai, el millor és una escala de caragol o una escala prefabricada.

D’aquesta manera, s’ocuparà menys espai tant en el pis inferior com en el superior.

Ja de per si mateix, el pendent inclinat del sostre llevarà espai funcional, amb el que caldrà quadrar l’habitació o ajustar l’angle de les bigues.

A causa de la falta de finestres, normalment les golfes no són els llocs més il·luminats de la casa. La llum elèctrica és una bona solució, però no hi ha res com tenir un bon accés a plena llum. Això té fàcil solució.

Bastarà amb col·locar unes finestres de sostre en les teules que també serviran com a ventilació.

Ja tenim resoltes la majoria de les preguntes.

Ara solament queda donar regna solta a la imaginació i triar el tipus de decoració que millor s’ajusti a les necessitats de l’espai.

Recobrir les parets de guix o de panells de fusta, tipus de colors i tons de pintura, tipus de sòl, elements decoratius… triar les combinacions perfectes mai va suposar un repte tan gratificant en la creació de golfes amb encant i modernes.

Golfes amb encant

A continuació, hem inclòs 2 estils diferents sobre com decorar aquests espais plens de màgia. Una vegada que la teva golfa estigui acabada, estarà llista per ser usada. Gaudeix del nou espai!

Golfes de fusta: un aire rústic

Són les típiques golfes decorades a l’estilo rústico. Els seus sostres estan coberts per bigues de fusta donant un toc especial i càlid a l’ambient. Els seus sòls també són de fusta amb tarimes flotants. Fins i tot les parets es poden folrar amb panells de fusta.

» També et pot interessar Colors de sòls laminats en gris i blanc com combinar-los?

Vès amb cura amb utilitzar els colors foscos tant en la fusta com en les parets; llevaran lluminositat i amplitud a l’estada. Els colors més aconsellats en aquest estil són els terra com a marrons i taronges, i altres colors de la naturalesa com el verd o el groc.

A més, si combinem l’espai amb mobles de fusta, cortines de materials naturals, parets de pedra i elements de forja, aconseguirem un aire rústic perfecte.

» També et pot interessar Idees per decorar salons amb parets de pedra

Per acabar de donar aquest toc especial, es poden posar candelabros de fusta o forja i tarros de cristall sobre els mobles. Col·locar uns quants baguls de diferents grandàries pels racons i unes flors seques decorant les parets posarà aquest punt bohemi.

Arrisca’t amb una golfa moderna

La clau en la decoració moderna de qualsevol golfa es basa en les línies rectes i la senzillesa. Utilitzar les formes geomètriques i les simetries d’una manera intel·ligent, donarà un aspecte ordenat i harmoniós a l’espai.

Per donar major lluminositat i accentuar l’estil modern, caldrà donar major importància a la llum natural i als colors brillants i clars que reflecteixin la llum. Depenent del tipus de finestres que hi hagi, tal vegada sigui necessari utilitzar la il·luminació artificial durant tot el dia. Per això, l’aconsellable és col·locar aparells de llum blanca.

Finalment, tota decoració moderna ha de seguir les màximes de l’estil minimalista: menys és més.

És important no sobrecarregar l’habitació amb elements innecessaris que et treguin espai.

Troba el teu estil i comença a decorar.

Ara que ja coneixes més detalls de la decoració de golfes si no t’asseguis preparat per completar el projecte d’aconseguir l’habitació dels teus somnis, no dubtis a posar-te en mans d’un professional que dugui a terme tot el procés de remodelació per tu.

Posts que también te gustarán