La decoració industrial porta uns anys pegant fort ja que la seva força, disseny i originalitat no deixen indiferents. La seva combinació d’elements la converteix en un dels estils decoratius més de moda tant per a habitatges particulars com per a oficines, hotels, restaurants o fins i tot decoració per a casaments.

Es tracta de combinar la clàssica arquitectura de les fàbriques (parets nues, maó vist, bigues) amb elements vintage i retro.

Es tracta d’un estil industrial que ens fa pensar en els típics apartaments neoyorkins de les pel·lícules, on segurament el propietari accediria al seu habitatge en un muntacàrregues.

Això es deu al fet que en els anys 50, a Nova York, es van reutilitzar les velles fàbriques per donar-los un ús particular convertint-les en habitatges.

A dia d’avui es consideren d’allò més chic.

Les imperfeccions manen en l’estil industrial

Les imperfeccions manen en l'estil industrial

Si aquest és l’estil que estàs buscant, avui us donem alguns consells per aconseguir una decoració estil industrial única.

Quantes vegades ens hem preocupat sobre com tapar aquests desperfectes de la paret?

Doncs en l’estil industrial els “desperfectes” són bells i aquí resideix el seu encant. Les parets semipintades o directament nues amb maons vistos i canonades al descobert donen aquest aire que busquem i són perfectament integrades en la decoració.

Si no tens una casa en la qual sigui possible deixar el totxo vist, hi ha tècniques que el simulen i que posades en alguns racons específics creen el mateix efecte.

Oblida i desterra de la teva ment dels espais perfectament acabats.

La imperfecció és la perfecció en aquesta decoració.

Les parets mal pintades, les zones descolorides, les taques a terra o en les columnes donen encant a aquestes cases. I és perquè l’estil industrial, a més de beure de les fàbriques, també és molt característic dins de l’estètica punk, rock and roll i underground.

»Potser t’interessa: Els clássics del disseny industrial mai fallen en interiorisme

Encara que pugui semblar que una casa amb desperfectes és antiestètica, si està dins d’una estètica industrial crea l’efecte contrari i guanya en força i personalitat.

La decoració industrial, la perfecta per a un loft

La decoració industrial funciona especialment bé en espais oberts i diàfans tipus lofts o apartaments amplis sense massa envans o parets.

Si pots afegir bigues de fusta o d’acer, l’efecte final serà genial. No sempre és possible, però si el teu habitatge disposa de sostres alts i t’agrada l’interiorisme industrial, estàs de sort, perquè aquest tipus d’arquitectura és perfecta per a aquest estil decoratiu.

Pel que fa al mobiliari, com més vell o aparentment desgastat, millor. Cerca botigues de segona mà estil vintage i triï aquests sofàs de cuir o de pell que recorden a les velles glòries del rock and roll.

Els mobles de fusta sense tractar o escrostonada o decapada també funcionen genial. La indústria demana reciclatge i reinvenció.

Interiorisme industrial a força d’acer i fusta

El ferro i l’acer, lògicament, són indispensables i han d’estar presents en la decoració i en el mobiliari.

Funcionen molt bé els mobles de ferro forjat amb parts rovellades, les prestatgeries que simulen canonades, els llums de metall, les taules de ferro i en general tots els objectes que atorguin a l’habitatge un cert aire de nuesa o de carcassa.

Perquè l’ús del metall i l’acer funcioni però no es perdi l’essència de calidesa, es combinen amb fusta, com ja hem dit, tractada amb productes d’envelliment.

Les xemeneies combinen molt bé en aquest tipus de cases, ja que equilibren la fredor del metall i el maó i creen un clima acollidor.

La decoració industrial i els grans finestrals

Atès que la finalitat d’aquest estil industrial no és altre que recrear l’essència de les antigues fàbriques neoyorkines, les finestres juguen un paper essencial.

Els grans finestrals són una peça clau i és important prescindir de l’ús de cortines de tot tipus. Si de cas es pot recórrer als estors.

Amb els grans finestrals de vidre, la llar gaudirà d’una llum natural que atorga alegria a la casa.

Interiorisme industrial a força de detalls vintage

​A part dels mobles desgastats i estil vintage, la fusta mal tractada, els sofàs de cuir en tons foscos i les prestatgeries o taules industrials de ferro i acer, el que mana és el minimalisme. Les cases d’aquest estil fugen d’una decoració recarregada i barroca ja que cada un dels mobles que la conformen sol tenir una forta personalitat per si sol.

Els colors més adequats són els tons foscos, terra, grisos, negres i marrons, però és important combinar-los amb blanc per donar-li harmonia i lluminositat a l’estada i que no es converteixi en un lloc excessivament lúgubre.

Finalment, i per donar-li el toc personal, cal triar molt bé els objectes perquè tot tingui una certa coherència: una bicicleta antiga, velles ampolles o pots de vidre, llibres, un tocadiscs bonic o una màquina d’escriure li donaran el toc final.

T’animes a donar-li una oportunitat a la decoració industrial?

Posts que también te gustarán