Tots hem sentit en els últims temps parlar de l’estil Boho, especialment en el que a moda es refereix. Un moviment que no solament afecta a les peces de vestir sinó a l’interiorisme.

El que semblava un buf d’aire fresc amb aromes vintage, sembla que ha acabat per transformar-se en un remolí en tot el que pugui estar subjecte a tendències. En la moda va venir per quedar-se i en la decoració d’interiors s’ha acomodat per romandre per molt temps.

Vida i molt color per a espais confortables en els quals l’absència de regles establertes és la tònica general. Una anarquia controlada, no obstant això. En favor de resultats acollidors en extrem.

Què és aquest estil boho del que tots semblen parlar últimament?

 

Resulta difícil definir l’estil bohemi o boho, quan és més aviat el reflex o el resultat de saber assumir riscos, en definitiva. Riscos en relació a l’elecció de colors, mobiliari i teixits en una aparent aposta hippie que realment amaga la sofisticació en estat pur.

Colors vibrants realçats per la importància de la llum, els velluts com a teixit principal i una mezcolanza de mobles són les claus d’aquest estil.

Un estil en part ètnic amb una proporció de kitsch i amb uns tints illencs, per a un esperit provinent d’EUA, però transformat en el camí.

Multitud d’estils combinats en una orgia de color inusual amb un resultat chic en extrem. Una aparent anarquia subjecta a normes difícils de manejar per a la consecució d’un resultat de revista. Un tot val al món de la decoració en el qual les flors i les fustes naturals, barrejades amb les blanques, no podran faltar.

» També et pot interessar: Idees per decorar amb flors la teva llar.

La procedència d’un estil més proper del que pensem

Els experts semblen no posar-se d’acord en la procedència d’aquest estil que arrasa en tots els àmbits de la moda en aquests moments.

Alguns asseguren que es tracta d’un estil procedent d’EUA, de la seva part més ètnica; no obstant això, uns altres asseguren que parteix del bressol d’aquesta versió s’origina en algunes de les nostres illes.

Una discussió en la qual no entrarem, però en la qual podem donar part de raó als segons, perquè a Eivissa i Formentera es troben algunes de les decoracions més memorables dins d’aquest estil.

» També et pot interessar: L’estil eivissenc sempre és tendència.

No obstant això, deixant al marge la procedència, del que no hi ha dubte és de les reminiscències illenques; dels tocs espirituals i dels tints romàntics en el fons i en la forma d’un estil pel qual cada dia són més els que es decideixen a apostar.

 Els trets més importants de l’estil bohemi

Preparem-nos per experimentar?

– La importància dels teixits

Els estampats i la mescla de diferents prints són indispensables en la consecució d’un estil boho en la nostra llar. Flores amb quadres, amb ratlles, tot junt…

Es tracta d’una espècie d’un tot val en vius colors. Això sí, els teixits suaus i plaents en els quals el vellut, els cotons i el setí guanyen terreny als altres tèxtils habituals al món de la decoració.

Mescles sobre blancs. Cortines blanques, per exemple, per a una habitació en la qual ens hem permès aquest joc de textures en la vestimenta del llit. Mai cal oblidar la importància de la llum en aquest estil imparable.

» També et pot interessar Quins tipus de cortines són ideals per renovar la decoració de la teva llar.

– Mobles i elements decoratius dels cinc continents: estil Boho

Coixins, catifes, llums marroquins, vintage, quadres antics i moderns, etc. Un estil que deixa cabuda a la barreja de cultures, en una espècie de túnel del temps en el qual podem barrejar tot el que haguéssim pogut col·leccionar en un viatge al voltant del món.

Butaques tapitzades, draps de parets entelades o empaperades, quadres retro, llits tous i alts o baixos, gairebé arran de terra.

Combinacions de colors forts amb suaus a la mateixa habitació.

Pufs, fustes naturals per a portes i finestres amb acabats envellits, així com la tendència en les terminacions que imiten els metalls antics. Mobles antics, pintats, moderns, barrejats, etc.

Taronges, verds, òxids, blaus elèctrics i estampats.

En definitiva, apostar per l’estil bohemi és remar per la ribera oposada del minimalisme. Un tot val controlat i dirigit a espais inoblidables en els quals viure i en els quals gaudir.

A manera de conclusió, l’estil Boho és la tendència dels romàntics portada a la modernitat, en la qual crear espais únics; una espècie d’interiorisme dirigit a crear espais individuals que, sumats, donen com resultat un lloc molt personal. Una imprimación de caràcter que és la suma de tots i cadascun dels espais de manera individual. Com si d’una suma d’instantànies es tractés.

Com sempre, et convidem al fet que comentis la teva opinió o ens deixis qualsevol comentari que tinguis sobre aquest tema. La teva opinió ens importa i no oblidis que sempre podràs posar-te en mans de professionals per aconseguir aquest estil.

Descobreix més de les nostres idees d’interiorisme i aconsegueix un Estil Boho en la teva llar des de zero o a través d’una reconversió!

Posts que también te gustarán