És molt possible que estiguis interessat que la teva llar sigui un espai acollidor, en el qual es respirin pau i tranquil·litat, la qual cosa contribueix al descans i màxim relax. Si és així, no hi ha dubte que la decoració japonesa és una magnífica elecció per aconseguir tal propòsit.

Per ser capaços d’integrar aquest estil en la nostra llar, primerament, hem de conèixer una sèrie de claus i pautes. És d’això, precisament, del que parlarem en les següents línies.

Tractarem de manera clara i senzilla els aspectes fonamentals de l’interiorisme japonès i de la decoració zen per a interiors, també abastarem l’estil japandi, una de les últimes tendències en matèria de decoració que t’anem a descobrir si encara no coneixes que es tracta.

Aspectes de la decoració d’estil japonès

En primer lloc, volem subratllar que l’estil zen predomina en aquest tipus d’interiors influïts per l’enigmàtica cultura nipona, per la qual cosa hem d’aconseguir que les estades es caracteritzin per la seva elegància i harmonia, on l’equilibri es percebi en cadascun dels racons.

El minimalisme ha de ser una altra de les premisses que senti les bases d’aquest estil, ja que l’absència de tot els elements que no siguin estrictament necessaris és el que hem de tractar de buscar. Així que optarem per un nombre de mobles en la seva justa mesura; accessoris puntuals; parets, pràcticament, buidades; àmplies àrees de pas; i ordre absolut.

» També et pot interessar: Com aconseguir una decoració minimalista en un habitatge

Altres característiques de la decoració japonesa

La senzillesa, sobrietat i naturalitat seran els pilars que sustenten la base de l’interiorisme japonès.

De fet, en la cultura japonesa es valora la vida simple i estructurada.

Per això, els elements que integrem en la llar seran senzills i de línies depurades.

Respecte a la paleta de colors, partirem de tons neutres, com el beix, el blanc o el marró clar; amb algunes pinzellades de color que trenquin la rutina, com el verd, el vermell o el blau.

Els materials s’allunyen una mica de la senda minimalista. Emprarem elements inspirats en la naturalesa, com:

  • El bambú
  • La fusta
  • El cotó
  • El paper d’arròs
  • El lli

Això són només alguns exemples, per citar alguns dels principals.

Decoració oriental zen

La decoració japonesa beu, directament, de la filosofia zen, doctrina que busca l’harmonia a tot moment, elimina qualsevol adorn artificial i busca els ambients més purs i agradables.

Si pensem en l’estil zen, el primer que ens ve al capdavant és un entorn assossegat i relaxant. I és que l’objectiu principal d’aquest estil en el context occidental és que, quan arribem a la nostra llar, ens sentim revitalitzats i relaxats i ens allunyem de l’estrès després de complir amb les nostres obligacions laborals.

Estilo zen: solucions decoratives

El gran avantatge de la decoració zen és que no estableix regles estrictes a seguir al peu de la lletra. Solament hem d’assegurar-nos que els espais a decorar estiguin buidats de qualsevol tipus d’artifici. Partint d’aquesta base, les possibilitats són múltiples.

L’ús de línies netes i elegants ha de veure’s reflectit en cadascuna de les estades i evitar, a tot moment, el desordre. Podem incloure tocs zen a partir de veles aromàtiques i algun bonsái o agregant decoracions amb pedres.

» També et pot interessar: Renova la teva decoració amb veles d’interior i d’exterior

La sintonia amb la naturalesa es posa de manifest en l’univers zen. Per aquest motiu predominin els coloreixis terra, amb tonalitats suaus, com el gris, el blanc o el beix rosat o el groguenc.

Els sòls de fusta, teixits naturals i mobles senzills són ineludibles també en aquest sentit. Cada espai esbossarà simetria, senzillesa i ordre.

Estil japandi: fusió de dos estils en plena expansió

Tan sola era qüestió de temps que el minimalisme de l’interiorisme japonès i de la decoració nòrdica es fusionessin per crear una nova tendència: el japandi.

» També et pot interessar: Descobreix les claus de l’estil nòrdic

L’estil japandi conjumina el millor de tots dos mons:

La sòlida harmonia de la decoració zen i l’exquisida calidesa de l’interiorisme escandinau.

Si ben els traços originals dels estils escandinaus i japonès resulten similars, quan es fusionen, brinden major versatilitat i funcionalitat, així com una paleta cromàtica més àmplia.

Digues adéu a l’innecessari i aposta per l’elegància

Digues adéu a l’innecessari i aposta per l'elegància

El minimalisme brilla amb esplendor en el japandi, tret comú en tots dos tipus de decoració. La simplicitat, funcionalitat i lleugeresa ocupen un lloc central en el disseny escandinau i la decoració zen i són les espines dorsals d’aquest estil híbrid desenvolupat recentment.

Les llars amb un estil japandi també prescindeixen de luxes superflus i cada element té la seva pròpia funció.

Els mobles s’escullen minuciosament i són, per si mateixos, una declaració d’intencions. Igual que el mobiliari escandinau, compten amb trets nets i minimalistes i tendeixen a tenir poca altura, d’acord amb la cultura japonesa, que promou la connexió de l’individu amb la naturalesa.

 

Què és el que t’atreu d’aquests estils tan harmònics i suggeridors? No dubtis a comentar qualsevol opinió sobre aquest tema. I, si et decideixes per la decoració japonesa no dubtis a explicar contactar-nos.

Posts que también te gustarán