Quan el fred de la tardor comença a apropar-se els tèxtils cobren protagonisme a les cases. Es tracta d’una forma interessant i senzilla de canviar l’aspecte d’una habitació que aporta un toc de calidesa i permet renovar la decoració sense fer una gran inversió. Tot i que aquesta tècnica de jugar amb els teixits pot ser útil per a pràcticament qualsevol estança de la llar, la veritat és que al dormitori és on més capacitat ofereix gràcies a la notable importància del llit com a centre principal de la composició.

Colors i textures

La combinació dels factors color i textura és la clau per aconseguir aquest canvi en la decoració de l’habitació a través dels teixits. Amb una decoració per la tardor en tons neutres, aquest joc d’interiorisme dóna un resultat excel·lent ja que els punts principals d’interès recauran en els teixits que s’introdueixin.

Així, amb l’arribada de la tardor es pot apostar per un canvi en la funda nòrdica, la manta als peus del llit, els llençols, així com coixins, cortines i catifes. Guardar els fins i lleugers teixits de l’estiu amb els seus clars i lluminosos colors per substituir-los per altres una mica més càlids com els tons terra, vermells o taronges serà una forma excel·lent de donar un gir a l’aspecte general d’una estança. També donen un excel·lent resultat els blaus opacs i els diferents tons de gris que permeten ampliar el rang de combinació amb altres tonalitats presents a l’habitació.

Teixits per esperar l’arribada de l’hivern

Amb teixits mica més pesats i una textura més evident s’aconsegueix apropar l’habitació a un aspecte més acollidor i preparat per a la posterior entrada de l’hivern. Els teixits gruixuts són els més apropiats per a aquests entorns per la seva tendra calidesa. Així, les mantes de llana teixides de manera artesanal són aliats perfectes que, a més, afegeixen textura i criden a arraulir en elles.

En aquest mateix sentit juguen un paper important els teixits aborregats i, per descomptat, els esponjosos nòrdics que ofereixen una àmplia diversitat de dissenys en les seves fundes per canviar ràpidament i amb total facilitat donant un nou look a la decoració del dormitori.

Les catifes de pèl sota els peus del llit ajuden també a aconseguir aquest toc càlid en el conjunt general. Sempre és interessant combinar aquests elements, buscant el límit més adequat, amb les cortines, amb tendència més pesada que les usades en època estival, els coixins que aporten tocs diferenciats dins del conjunt, així com altres elements com camins de taula o tapissos que cobreixin de teixits algun moble o paret.

Posts que también te gustarán