Tenir una bona decoració amb plantes d’interior a la teva casa és fonamental per tenir una llar plena de vida i color. Les plantes no solament tenen moltíssims beneficis per a la teva salut, sinó que a més són un element decoratiu modern i molt versàtil.

Vols conèixer quins són les millors plantes per decorar la teva llar? Encara no saps com integrar-les amb la resta de la decoració del teu habitatge?

No et preocupis, tenim tota la informació que necessites per fer un canvi radical a la teva casa i començar a gaudir de tots els avantatges que les plantes d’interior tenen per a tu.

Per què hauries de posar plantes a la teva casa

És clar que les plantes són un element decoratiu molt especial:

Són éssers vius i de nosaltres depèn la seva cura i creixement. Però, a més de la seva importància estètica, també tenen multitud de beneficis per a la nostra salut.

Per començar, per tots és sabut que les plantes ens ajuden a purificar l’aire de l’estada. Això significa que vas a respirar millor i que l’aire de l’habitació va a estar sent constantment filtrat. Si vius en una gran ciutat o si tens problemes en les vies respiratòries, no poden faltar les plantes en la teva llar.

Però a més dels seus beneficis físics, les plantes també tenen multitud d’avantatges a nivell mental. Cuidar dels vegetals és una forma de teràpia que ajuda, sobretot, a persones que sofreixen depressió o ansietat.

» També et pot interessar: Idees per decorar amb flors la teva llar

En general, encara que no sofrim aquestes condicions mèdiques, tenir plantes a casa serà útil per reduir l’estrès de la vida diària i descansar la vista després d’un llarg dia de treball.

Les claus per decorar amb plantes

Si ja t’has decidit a incloure vegetals en la decoració de la teva llar és el moment d’escollir la forma en la qual els anem a integrar amb la resta del mobiliari.

El primer que has de tenir en compte a l’hora de decorar amb plantes per a interiors de casa és que moltes d’elles necessiten una font de llum per créixer sanes i fortes. Per això les finestres són un dels llocs predilectes per col·locar-les.

Una de les opcions més socorregudes són les cantonades del saló més properes a les finestres. Posar una planta alta en aquest lloc t’ajudarà a completar l’espai sense recarregar massa l’estada.

La cuina també és un dels espais preferits per col·locar vegetals. Un centre de taula verda i exuberant aconsegueix convertir l’estada en un ambient familiar i acollidor.

Si vas a animar-te amb el color, ja sigui optant per flors o per altres plantes de fulles amb tonalitats diferents, no oblidis que aquests elements també han d’encaixar amb la paleta de colors de la teva casa.

En el cas dels quals han optat per l’estil nòrdic, la inclusió de vegetals en el conjunt serà bastant senzilla. De fet, les plantes poden ser el teu millor aliat per donar tocs de color en una llar decorada amb tons neutres i un estil sobri i elegant.

Les millors plantes per a interiors

A l’hora d’escollir els vegetals adequats per a la nostra llar hi ha moltes variables a tenir en compte. Les llistes són interminables, entre les plantes recomanades per la NASA i les que millor compleixen amb el teu criteri estètic hi ha un ventall enorme de possibilitats.

Algunes plantes, per exemple, estan especialment indicades si el teu interès principal és purificar l’ambient i desfer-te dels químics o del fum del tabac en la teva llar.

L’heura, la Dracaena o el philodendron són solament algunes de les quals millor compleixen aquesta funció. Pots col·locar-les en el bany per eliminar els productes nocius emesos pels cosmètics. Aquestes plantes també seran útils en cas que hi hagi alguna zona de l’habitatge en la qual es fumi habitualment.

En canvi, si el teu problema és que la teva llar és massa sec, necessites plantes que t’ajudin a mantenir la humitat en l’ambient. Per a això és millor que optis per falgueres i palmells.

El món de les flors és complex i depèn en gran manera del teu gust personal.

No obstant això, algunes de les nostres favorites són els geranis, ja que resulten especialment fàcils de cuidar. Una altra opció per donar color a la teva casa són les orquídies i els crisantems.

» També et pot interessar: Les flors, inspiració per a la decoració primaveral

Finalment, unes altres de les grans protagonistes de la decoració d’interiors són les plantes aromàtiques. Aquestes tenen molts beneficis:

La seva forta olor espanta a les bestioles, però també et resultaran útils per condimentar els teus menjars.

La farigola o el romaní són algunes de les preferides.

Posa’t en contacte amb nosaltres i t’ajudarem a crear ambients en els quals les plantes també siguin protagonistes de la teva llar.

Tu també pots gaudir de tots els avantatges de la decoració amb plantes d’interior gràcies als nostres consells!

Posts que también te gustarán