Els salons amb xemeneia ens transporten a un ambient màgic i d’harmonia que ens fa pensar en la calidesa de la llar. Asseure’s al costat del foc en la millor companyia a passar una tarda tranquil·la, gaudint d’una bona tassa de cafè, és un dels petits plaers que ningú es vol perdre.

Instal·lar una xemeneia a casa, fins i tot a la ciutat en un habitatge convencional, és una opció que cada vegada trien més persones.

Es tracta d’un element de distinció i personalització que, encara que evoca estampes clàssiques en enclavaments rurals, també pot integrar-se perfectament en un entorn més modern i urbà.

La clau està que sàpigues encertar amb el disseny d’ambients. És possible idear salons amb xemeneia moderns perfectament integrats i adaptats a les necessitats reals de cada habitatge.

Decoració de salons amb xemeneia

Cuidar al màxim cada detall és important a l’hora de triar la decoració de salons amb xemeneia.

Des del model que millor encaixa en el concepte que volem transmetre en aquesta estada de la casa, on passem la major part del nostre temps de qualitat, fins al tipus de revestiment que millor s’adapti a l’estil global del nostre saló.

Aquest últim element és essencial per a la integració de la xemeneia en la resta del conjunt.

Quin material triar?

És una bona pregunta que has de fer-te.

Hi ha revestiments de marbre, de metall fos, de ceràmica, d’acer inoxidable, de masilla o de pintura… L’important és que la teva elecció resulti coherent i que estigui d’acord amb la línia de decoració que segueixi aquest espai.

La cartel·la pot donar molt de joc

No totes les xemeneies compten amb cartel·la, però en cas que la que instal·lis en el teu saló disposi d’ella tindràs una oportunitat immillorable de personalitzar la decoració del teu saló.

Pots optar per col·locar elements ornamentals a manera d’adorn en la part superior, que si ho prefereixes siguin naturals. Plantes o flors que anar renovant segons l’estació de l’any per donar un toc de frescor al teu habitatge.

» També et pot interessar Idees per decorar amb flors la teva llar

TTambé pots adaptar aquests elements a cada festa que es vagi celebrant al llarg de l’any. Nadal, Setmana Santa, Halloween… El teu saló serà una espècie d’espai temàtic adaptat al que es demandi a cada moment.

Alguns tipus de salons moderns amb xemeneia

A continuació, t’anem a presentar diverses idees de salons moderns amb xemeneia,que et poden servir de gran ajuda per aconseguir el resultat que estàs buscant a l’hora d’integrar a la teva cambra d’estar aquest element.

Si el que cerques és accentuar la sensació de color i calidesa, pots instal·lar una xemeneia tancada amb un recuperador de calor integrada, que aprofiten el material de combustió en un 80 %.

Utilitza colors vius com el morat en el entapissats del sofà i les cortines, així com en les parets.

Els estampats també casen amb aquest concepte. La catifa és un element important per reforçar aquesta sensació de calidesa.

En canvi, la xemeneia i els mobles pintats de blanc, amb la fusteria en tons verds suaus, refresquen l’ambient i tenyeixen la llum d’un ambient rústic molt fresc. Sé practico a l’hora de triar el mobiliari amb la finalitat d’alleugerir l’espai i aprofitar millor cada racó.

Els acabats de pedra en sòls i parets ajuden a generar una sensació d’ambient rústic confortable.

» També et pot interessar Idees per decorar salons amb parets de pedra

En aquests casos la xemeneia ha de presidir el saló, i és aconsellable que els sofàs brindin tons blancs o molt clars i que es col·loquin taules baixes de teca. Es genera un clima còmode i buidat.

I per què no barrejar modernitat amb tradició?

Alguns models de salons amb xemeneia aposten per aquesta combinació perfecta. El recomanable és decantar-se per revestiments de pedra d’estil borgoñés del segle XIX. Si s’encaixa una xemeneia de ferro amb portes acristaladas s’aconsegueix una major eficiència energètica.

La importància de la distribució

Alguns tipus de salons moderns amb ximeneia

La distribució en els salons amb xemeneia moderns és també un element clau en l’interiorisme. És possible generar espais únics i aconseguir resultats increïbles simplement triant ben la col·locació de cada element.

Pots optar per que la xemeneia sigui el centre sobre el qual giri la resta de la decoració del teu saló o que, per contra, aquesta es redueixi a un espai íntim i apartat.

Col·locar la televisió damunt de la xemeneia ajuda a convertir-la en el focus d’atenció. Procura que les dimensions siguin les mateixes per aconseguir un equilibri visual molt atractiu. Si les xemeneies disposen d’un marc, pots personalitzar l’espai jugant amb ells.

La distribució asimètrica en la qual la xemeneia no presideix el saló augmenta la sensació de modernitat.

Deixa’t assessorar pels nostres professionals de la decoració i l’interiorisme si valores la possibilitat d’instal·lar una xemeneia a la teva casa. Pots aconseguir un espai modern que s’integri a la perfecció amb l’estil del teu habitatge.

Amb la nostra ajuda aconseguiràs generar un ambient molt personal i acollidor per a salons amb xemeneia.

Posts que también te gustarán