Cada persona té els seus propis criteris estètics a l’hora d’imaginar la decoració de salons moderns.

Les diferents tendències de decoració per a salons d’aquest tipus es caracteritzen per aplicar un estil fresc i actual que comparteixi patrons i idees comunes.

Convé ser minimalistes, sense excessiu adorn en general, tant en l’ús de l’espai com en la quantitat de mobles que ho integren. La llum ha de ser elegant però sense perdre la frescor de tot el conjunt.

La decoració dels colors i els mobles estaran en perfecte equilibri perquè convidi a realitzar totes les activitats de la vida diària o de moments especials. Des de treballar, llegir o descansar, fins a passar una nit memorable.

Un saló modern ha de convidar a el assossec i la tranquil·litat, ha de fer sentir que s’està davant un espai de gran amplitud. Seguir aquestes pautes és indispensable per aconseguir l’efecte desitjat.

Idees per a salons moderns

La bellesa d’una estada tan important ha d’expressar l’ordre i la funcionalitat, però sense que gens resulti complicat o a l’atzar.

» També et pot interessar: Idees per a salons amb encant

L’ús dels colors i la nova tendència

Existeixen una sèrie de tonalitats que t’ajudaran a definir el conjunt cromàtic que integra un espai modern i refinat. Especialment criden l’atenció els colors plans.

Una combinació de colors blancs, grisos i negres realcen l’elegància de la tendència minimalista actual.

Es pot afegir alguna pinzellada de color viu com a morats, granats, gammes que recorrin els verds i blaus, taronges o vermells. Encara que has de tenir especial cura amb el color verd i la seva disposició puntual perquè no acabi envaint més espai del requerit.

De vegades és adequat integrar colors metàl·lics o futuristes en els mobles o els elements accessoris, com a mantes o coixins.

» També et pot interessar: Com decorar amb coixins per a sofàs

El mobiliari en la decoració de salons moderns

Ha de triar mobles senzills, de formes i línies rectes en la seva major part, però alhora efectives, és a dir, que impliquin terminació i acabat de la mesura. Han de donar la sensació de ser compactes, no abarrotats, de poc pes i altura.

No és adequat recarregar el teu saló amb massa mobles, solament els justs i necessaris perquè quedin integrats en el conjunt decoratiu general, com els de estil zen, per exemple.

De vegades és convenient afegir lleus però cridaners tocs en fusta que evoquin la placidesa de la naturalesa.

D’igual manera, pot introduir altres elements com a flors o coixins de un color que destaqui enfront de la resta de forma viva i cridanera, però sense que s’apreciï un exagerat protagonisme del mateix.

La llum com a element fonamental

L’ús de la llum és essencial en l’estudi d’interior per a salons modernistes. És necessari incorporar reguladors d’intensitat que aportin sensacions confortables i acollidores.

Sobre la base plana d’una decoració minimalista, ha de vibrar i planejar la llum com a element causal i anivellador.

És aconsellable de vegades jugar amb les ombres parcials, ja que estem davant elements en contrast com el blanc i el negre o els tocs de color dels quals parlàvem anteriorment.

Aporta personalitat al teu saló modern

Depenent de l’ús que vulguis donar al teu lloc poden usar-se elements com el neó, si desitges fer festes i entretenir, o bé colors que convidin a la calma i la tranquil·litat si prefereixes un ús més assossegat.

» També et pot interessar: Consells per a la decoració de salons amb xemeneia moderns

Si aprecies l’art, per què no afegir al disseny alguna peça extra com a quadres o escultures modernes? Això permetrà tenir una luxosa i selecta estada sense molt esforç.

Al mateix temps podràs mostrar la teva personalitat i estil creant un altre element viu i destacat. Aquesta classe de saló habilita un espai relaxant i ideal per portar als teus convidats, i ho converteix en un escenari propici per als bons moments.

Fins i tot és possible donar un toc rústic, encara que sembli en principi alguna cosa impossible. Una paret revestida de pedra integrada en una porta composta per blocs massissos de color perla, per exemple.

» També et pot interessar: Idees per decorar salons amb parets de pedra

Un sostre culminat amb bigues i llepis de fusta al costat de l’ús de parquet pot ser també una opció única si la resta de la decoració va d’acord.

Altres elements que componen un saló modern

Les cadires, catifes, coixins, i en general tots aquells accessoris que integren el seu estil propi, han de seguir la naturalesa simple i elegant d’un saló actual. Menys és més, i el seu nombre ha de ser limitat a l’ús quotidià sense arribar a ser innecessari.

Serveixen també per crear un ambient dins del conjunt, destacant pel seu color, la seva forma mínima o integrant-se com a part d’altres elements, com el color, la llum o el material triat.

Comença ja a imaginar i comprar tot el necessari per adornar el teu saló modern personalitzat, o deixa’t aconsellar per un interiorista professional. Segur que aconseguirà el seu objectiu.

Com hauràs pogut apreciar, la decoració de salons moderns no és un art molt complicat, encara que sí requereix deixar-se portar per les bones sensacions i deixar-se assessorar per professionals sempre ajuda.

Posts que también te gustarán