Decorar banys petits pot semblar un treball complex, ja que s’ha d’aconseguir un equilibri entre optimitzar els escassos metres quadrats amb els quals s’explica i aconseguir una decoració que vagi amb l’estil i arquitectura interior de la teva llar.

Les tendències actuals per a banys són variades i per a tots els gustos, inclouen una combinació de materials clàssics i moderns, així com elements que tornen a la decoració amb molta força, entre ells els colors pastís i metalls com el coure.

»També et pot interessar: El metall com a tendència decorativa

Com vas a poder llegir al llarg d’aquest post a l’hora de decidir com decorar un bany petit tenim moltes opcions.

No obstant això, cadascuna d’aquestes tendències busca una sola cosa, crear espais per al descans, fent èmfasi en el nou enfocament que aquesta àrea de la casa ha pres. Deixar de ser un lloc de pas, i convertir-se en un lloc per oblidar l’estrès quotidià i aconseguir moments de relaxació, com si d’un spa es tractés.

A continuació et mostrarem 8 aspectes clau a tenir en compte per decorar banys petits.

1. Plats de dutxa moderns que substitueixen les banyeres per decorar banys petits

Les banyeres per relaxants que puguin ser, ocupen molt espai.

Per maximitzar cada metre quadrat dels plats de dutxa s’han transformat en un recurs molt utilitzat.

N’hi ha de diferents materials, colors, dimensions i acabats per combinar amb la decoració. Són majoritàriament molt moderns i ofereixen facilitat pel que fa a la neteja, espai i funcionalitat.

La nostra recomanació és que intentis col·locar el més gran possible dins l’espai.

2. Mampares de vidre que aporten més funcionalitat

Dins d’aquestes noves tendències de l’interiorisme per decorar banys petits les mampares de vidre són uns dels elements més buscats.

Són molt més pràctiques que una cortina, més higièniques, fàcils de netejar i fins i tot algunes tenen tractaments que ho faciliten.

L’ús de mampares de vidre és ideal per decorar banys de reduïdes dimensions, ja que no limiten el camp visual, creant major sensació d’amplitud.

El més important és que siguin de vidre transparent i sense perfils, d’aquesta manera la llum flueix i el disseny té continuïtat per tot el bany.

3. Aixetes i lavabos de disseny modern, una altra tendència per decorar banys petits

El concepte d’spa es trasllada a les llars amb els nous dissenys de dutxes i aixetes, que en si mateixes són un element clau a l’hora de triar com decorar un bany petit pels seus acabats i línies sofisticades.

Aixetes

Et recomanem que vagis amb compte en l’elecció de les aixetes, una aixeta excessivament alta combinada amb un rentamans de poca profunditat pot produir incòmodes esquitxades, igual que les aixetes en cascada poden ser molt decoratives però una mica incòmodes a l’hora de rentar-se les dents .

Tingues en compte els avenços tècnics d’algunes marques per millorar el consum d’aigua.

Lavabos

Els lavabos, o rentamans, tenen gran importància a l’hora de decorar banys petits.

Actualment els més emprats són els lavabos de sobreencimera, són un element funcional alhora que decoratiu que s’ajusta a diversos estils segons el model i materials que escollim.

Trobaràs rentamans amb diferents formes, colors i textures que donaran aquest toc a l’estil del teu bany.

5. Colors pastissos, s’imposen enfront dels tradicionals blancs

Encara que sembli un nou estil, és una cosa que es ve emprant amb bastanta freqüència en la decoració d’interiors. Per descomptat, no es tracta de banys íntegrament d’un color.

En aquest cas, és la combinació d’un color pastel com el rosa, blau, verd menta o groc amb gris o blanc. A més d’altres materials que poden emprar-se com el vidre, la fusta o els metalls.

Aquesta tendència trencar una mica amb el fred d’un bany totalment blanc, però al mateix temps conservar la seva funcionalitat pel que fa a crear espais amplis i relaxants.

Consell: Les parets pintades en color pastís combinades amb zones humides en ceràmica blanca i mobles i taulells a fustes clares, són una opció segura que aportaran al teu bany un toc de llum i frescor.

6. Mobles per maximitzar l’espai en decorar banys petits

Un dels grans problemes dels banys petits és la limitada capacitat de desament que ofereixen. En les propostes per decorar banys petits hi ha els dissenys de mobles que ofereixen espai per emmagatzemar, normalment sota el rentamans i són un element decoratiu.

»També et pot interessar: Com aprofitar al màxim l’espai del bany

Tingues en compte on va el desguàs perquè aquest no molesti a l’hora de l’obertura, encara que també pots trobar al mercat uns desguaigues salva espais que et deixen gairebé la totalitat de l’espai lliure.

Consell: Si el moble sota del rentamans és penjat, no arriba a tocar el terra, guanyaràs en sensació de lleugeresa, semblarà que ocupa molt menys espai i serà més fàcil la neteja del paviment.

7. Elements de metall amb més varietat de colors

El metall, principalment acer inoxidable present en dutxes i aixetes és un element de decoració que sempre està present en els banys. Però actualment, una cosa que havia quedat enrere i torna amb força, és canviar o combinar el tradicional color platejat per daurat o coure.

Dutxes, aixetes, penjadors o detalls en llums i miralls incorporen aquests colors i les seves opcions són tan variades que poden adaptar-se tant a decoracions modernes i minimalistes com a un estil clàssic i vintage.

Aquest any apareixen amb força detalls ceràmics en metall per incorporar al enrajolat de les parets, és una bona opció que combinada amb una rajola senzilla pot donar un punt decoratiu interessant.

 Consell: No cometis l’error de posar diferents colors de metalls dins d’un mateix espai, la barreja farà que la decoració no funcioni, dins d’aquest consell queden fora les aixetes crom, ja que aquestes sempre coordinen amb el color plata dels miralls.

8. Il·luminació LED, però sobretot càlida

La il·luminació és essencial, però també és un element important per decorar banys petits. En aquest cas, els llums LED s’imposen, per oferir una il·luminació amb diverses opcions de decoració, siguin encastades en diferents angles o fins i tot incorporades dins de mobles.

Un punt important és que aquestes llums a més de decoració, són eficients i brinden un important estalvi en el consum energètic, pel que són doblement funcionals.

Consell: Utilitza llums neutres o càlides i si pots evitar que els leds es vegin molt millor. Una llum freda o blanca donarà una sensació incòmoda a l’espai.

Moltes d’aquestes tendències requereixen una reforma integral del bany, però ofereixen la possibilitat d’aconseguir espais pràctics, còmodes i amb gran estil; en els quals l’espai disponible pot ser aprofitat per tenir com a resultat un bany espectacular.

I ara et toca a tu, saps ja com decorar un bany petit? Explica’ns.

A treballar!

Posts que también te gustarán