Partint de la base que la decoració d’interiors i el disseny d’interiors són disciplines diferents encara que complementàries, anem a donar-te les claus de com decorar una habitació petita. Anem a aconseguir mostrar-te la manera en què creguem i dissenyem espais petits.

Quin dubte cap que a més espai més possibilitats creatives, no obstant això comencem per apreciar que els espais petits presenten una sèrie d’avantatges enfront dels més amplis, encara que a vegades donin menys joc. Sigui com sigui, estigues atent. Seguint unes petites pautes faràs que les teves decisions siguin tot un encert.

Com dissenyar una habitació petita i encertar

Aquesta ha de ser la primera pregunta que d’has de respondre. Moltes vegades el fet de no saber ben què és el que es pretén aconseguir fa que el resultat sigui un mescla nefasta. No oblidis que en això de la decoració també s’aplica el “menys és més” en algunes ocasions.

Dit això, has de sospesar l’estil que vols depenent de l’ús de l’habitació. No és el mateix millorar un saló petit, que un dormitori, un vestidor o una cuina. Són habitacions diferents en les quals cal aplicar unes màximes diferents.

» També et pot interessar:

La falta d’espai no ha de ser un impediment per aconseguir resultats visuals fantàstics, sempre que se segueixin una sèrie de paràmetres bàsics per poder aconseguir resultats com els quals envegem en les revistes. Paràmetres aplicables a qualsevol tipus d’habitació.

Definir bé els usos segons les estades

És una directriu important juntament amb reconèixer què és el que realment necessites. Important quan no es disposa de massa espai és comptar amb la capacitat de reconèixer què és necessari i de què ens podem desprendre.

No hi ha gens pitjor en un habitatge que les estades recarregades.

Aquest aspecte provoca una falta de sensació espacial que és precisament el que no ens interessa.

Mobles, els menys possibles

Encara que la principal recomanació és que no posis massa mobles en les estades, sí et pots permetre que els pocs que escullis siguin grans.

Un privilegi vistós i en el qual potser no hauries pensat en tractar-se d’un espai petit. Un truc de molta utilitat, ja veuràs.

La importància de l’equilibri

L’equilibri és fonamental disposis de molt o de poc espai. Aplicar la regla d’atorgar més espai als llocs més importants, farà que encertis segur en això de la distribució i l’equilibri.

Els espais mínims i els mobles a mesura

A més dels problemes d’espai, cal destacar que de vegades la dificultat d’una paret o d’una cantonada pot complicar aquest assumpte. No et preocupis, la modulació a mesura és la solució perfecta per moblar tots els espais, fins i tot els més difícils.

Les parets transparents

Encara que posar parets transparents respon més al disseny que a la decoració, és una gran solució per guanyar amplitud espacial en habitatges molt petits.

» També et pot interessar: Com separar ambients amb parets de vidre

Avui dia, de màxima actualitat les portes de ferro amb cristalls com a elements decoratius i elements perfectes per a la distribució dels espais petits.

La importància de la llum i dels colors en una habitació petita

Encara que això de la llum no depèn del tot d’un nou projecte, si comptes amb finestres petites o poca llum natural has de procurar no posar cortines que capin l’entrada de llum, sinó tot el contrari. La claredat en els teixits és fonamental.

Una recomanació que s’estén als colors de les parets. Tria els més clars per a aquesta sensació espacial que busquem en aquest tipus de casos.

La decoració de dormitoris petits, tot un art

La decoració dels dormitoris petits ha de seguir les recomanacions generals. No obstant això, en tractar-se dels espais destinats al descans encara cal portar-los més a l’extrem.

No obstant això, les claus de com decorar un dormitori petit depenen de si és per a un nen, bebès o per a adults.

De qualsevol manera, insistim que has d’aplicar la claredat dels tons, la simplicitat de les línies, els mobles indispensables i si fos necessari, l’ús del mobiliari a mesura.

Els blancs en les parets i el mobiliari són la millor opció en qualsevol cas. El joc amb frisos de fusta o entelats que aportin una mica de color serà una idea fantàstica per aconseguir un resultat que no podràs creure.

Així mateix, un cobertor de color o un estampat per a uns peus del llit, així com una catifa en els tons, seran altres trucs que pots portar a la pràctica per transformar aquesta habitació que no compta amb massa metres.

En això de la decoració has de recordar que la imaginació i l’enginy seran les millors eines a l’hora de millorar una habitació petita, encara que seguir alguns trucs o consells no estarà de més.

Aprofita l’espai del que disposes i crea espais únics en els quals viure. Si no estàs segur de saber fer-ho, sempre podràs trucar-nos.

Posts que también te gustarán