Si estàs pensant en redecorar el teu pis, llavors presta molta atenció a tots els tipus de cortines que podràs triar.

 

Les cortines no són un element al qual solem prestar massa atenció. La majoria de les vegades, després d’escollir unes cortines, aquí les deixem, oblidant-nos d’elles.

Al poc temps, vam decidir que la nostra habitació necessita un canvi, el look d’aquest espai ja ens va avorrir. I, no obstant això, vam buscar nous colors per a la paret, mobles més innovadors o algun objecte decoratiu, sense ser conscients que només un canvi de cortina pot aconseguir que una cambra sembli un altre completament diferent.

Existeixen tants tipus de cortines que podem escollir-al gust.

A continuació, anem a oferir-te una guia de consells perquè aprenguis a treure més partit als diferents tipus de cortines. Et sorprendràs de descobrir el versàtil que poden ser unes cortines.

Diferents cortines segons el tipus de tela

Diferents cortines segons el tipus de tela

No totes les teles són iguals i, per això mateix, tampoc totes les cortines ho són.

Diferents teles donen diferent aire i estil a la teva decoració

El primer: pensa quin efecte vols aconseguir amb els teus cortines.

Busques crear intimitat o, per contra, prefereixes guanyar en lluminositat? T’agrada l’aire fresc a la teva llar o busques alguna cosa més sofisticat?

 

Si prefereixes dotar la teva llar d’un espai de privacitat, el millor són les cortines de teles pesades. El tafetà o la “chinilla” són perfectes. Tots dos són teixits opacs.

Si el que necessites és que la teva habitació guanyi en llum, llavors opta per teixits fins, com la gasa.

Tipus de cortina amb transparència

Cortines o estors?

Aquí, la teva preferència realment no té molt de pes, perquè això dependrà més aviat del tipus de sistema d’obertura que tinguin les teves portes o les finestres. Si tens portes corredisses, llavors pots escollir al gust.

Si les teves finestres són oscil·lobatents, col·locar estors no és una opció recomanable. Millor, col·loca cortines.

 

Si tens oportunitat d’escollir entre col·locar cortines o estors, llavors l’elecció dependrà de les teves preferències.

Els estors ofereixen més avantatges en el sentit que permeten regular la quantitat de llum que entra i són fàcils de netejar i de manejar.

No obstant això, si t’agrada el clàssic, potser les cortines et agradaran més i també a aquestes pots donar-los l’estil que desitgis jugant amb les tonalitats i els teixits.

Cortines de barra o de rail?

Tots dos són sistemes per col·locar les cortines.

Si busques el més senzill, llavors la barra.

A més, amb una mica d’imaginació, pots aconseguir que et quedin molt decoratives.

Els rails tenen, però, altres avantatges, com ara que cobreixen les antiestètiques caixes de les persianes.

Si no tens molt espai, és preferible col·locar rails abans que barres.

Juga amb les tonalitats

Juga amb les tonalitats

Aquí és on majorment pots donar curs a la imaginació i combinar diferents colors o tons per aconseguir donar a cada espai l’aspecte amb el que somies.

»També et pot interessar: Com triar la combinació de colors per la teva llar

Encara que hi ha algunes recomanacions interessants si no vols que les cortines desentonin molt amb la resta de la decoració:

  • Busca un to similar al que tens a la tapisseria i la resta de tèxtils de l’habitació.
  • Si no tens molt clar quin color escollir, el més apropiat són les tonalitats neutres, ja que podràs combinar-les amb tot, la qual cosa és molt pràctic si t’agrada variar amb freqüència la decoració.
  • Si tens una cambra molt fosca i vols donar-li més llum i alegria, llavors serà millor que col·loquis cortines lleugeres i vaporoses en tons clars.
  • Si la teva habitació té massa llum i el que vols és convertir-la en un espai més íntim i recollit, llavors col·loca cortines dobles o de tela espessa. Els screens enrotllables també et donaran el mateix efecte.

Cortines dobles

 

No són les més utilitzades però són ideals per a portes i finestres grans o balconeres. Pots combinar-les amb cortinetes o col·locar una cortina feta a taules amb estors.

Les cortines dobles tenen un efecte molt aconseguit d’empetitir els espais grans. Si la teva finestra o la teva terrassa o balconera et sembla massa gran, les cortines dobles li donaran a l’habitació un ambient serè i un estil molt contemporani.

L’encant dels estampats

L'encant dels estampats

Els estampats són tan odiats com estimats. Hi ha persones que detesten els estampats i prefereixen tonalitats neutres o en monocolor. Però n’hi ha que adoren dotar de personalitat a les seves habitacions amb els estampats més variats i personalitzats.

En qualsevol cas, els teixits estampats també ofereixen molt de joc i pots trobar-los en diferents teixits, amb fils més fins o gruixuts; amb estampats subtils i fins amb brodats.

En aquest aspecte, més que en cap altre, veuràs que en la varietat està el gust.

Concloent

 

Com veus, els diferents tipus de cortines són els grans protagonistes en la decoració. Si tu també vols treure el màxim dels teus espais, contacte amb professionals que t’ajuden a escollir les millors cortines i elements decoratius per a la llar.

I si t’ha agradat aquest article, deixa’ns la teva opinió.

Posts que también te gustarán