Per dissenyar el teu propi bany estil minimalista has de tenir en compte una sèrie de factors que faran del lloc un espai acollidor i ordenat. El concepte minimalista funda les seves bases advocant per el “menys és més”. Això es reflecteix en l’aparença que aconsegueixen les cases, pisos o jardins que han emprat aquest estil i que clarament segueixen uns conceptes bàsics. Il·luminació, color i forma són els tres pilars que dotaran a les estades de l’estil desitjat, sent en el cas del minimalisme un espai funcional i ordenat on l’ornament passa a un plànol secundari.

 

La il·luminació és un aspecte a destacar per la seva importància en la ràpida identificació de l’espai. En tindas.es us recomanem tractar la il·luminació de la manera més sensible possible utilitzant la llum natural sempre que es pugui ja que dota al bany de calidesa i major claredat, coses que realçaran la disposició del mobiliari així com els seus colors i formes, a més de donar-li una aparença de l’espai major. La il·luminació artificial es pot tractar directa o indirectament en funció del resultat que es vulgui aconseguir sent la llum indirecta l’elecció més utilitzada en els banys minimalistes ja que proporciona una calidesa de l’espai de sensibilitats similars a la llum natural.

 

El color seleccionat crearà l’ambient del bany, pilar fonamental de l’estètica minimalista. És habitual associar-li colors neutres com, per exemple, blancs, negres i grisos per no destacar, atorgant-li així protagonisme a les peces de mobiliari. Entre si, els elements del bany han de quedar correctament equilibrats per evitar descompensacions estètiques de color i/o forma on els colors neutres creen una base de confort que s’acabarà de completar amb l’elecció de la ceràmica i del mobiliari recordant que aquests colors donen sensació d’amplitud per al disseny integral d’interiors.

 

La forma s’associa no solament a la comoditat sinó també a la calidesa estètica. En aquest sentit advoquem per les formes rectes per ser una de les bases d’aquest estil. La unió de dos elements oposats en angle recte, ens aporta benestar i tranquil·litat (complementant els ja esmentats il·luminació i color) i és que, les línies rectes, han de ser les autèntiques protagonistes. Es pot jugar amb l’elecció del material per acabar de donar-li el toc de decoració que desitgem com, per exemple, escollir materials metàl·lics que contrastaran amb colors i rajoles o introduir el vidre per dotar d’elegància, senzillesa i neteja a l’aspecte final del bany.

Posts que también te gustarán