La tendència més en auge que pots trobar a l’hora de reformar una cuina és la cuina americana. El seu disseny, distribució i funcionalitat la converteixen en alguna cosa molt elegant i són els responsables que aquesta demanda augmenti cada dia més.

Un dels grans motius pels quals s’escull aquest tipus de cuina és per evitar que necessitis separar-te de la teva família durant els processos de cuinat. De aquesta manera, si tens nens petits pots estar pendent d’ells, mantenir una conversa en cas que tinguis algun convidat per menjar o sopar, o simplement estar en harmonia amb la família durant un període poc habitual.

Per què és tan funcional i elegant una barra americana?

Les cuines obertes són els estels dels ambients en els habitatges avui dia, ja que han aconseguit que la persona que cuina no estigui aïllada de la resta de la família o amics. Això ha fet que la barra americana cobri un protagonisme especial en el disseny d’aquesta estada.

Combinar aquest espai amb uns tamborets amb respatller fa que sigui una zona on poder menjar, desdejunar, o fins i tot on els teus fills puguin fer els deures mentre berenen, per exemple.

Perquè sigui realment funcional has de tenir en compte que la separació entre la barra i les teves cames en asseure’t ha de ser de, com a mínim, 40 centímetres per estar realment còmode. Encara que en línies generals, els experts en construcció solen deixar uns 70 centímetres.

» També et pot interessar: Avantatges de les cuines blanques

Tipus de cuines amb barra americana

Les cuines amb barra americana provoquen una separació de forma visual, però sense que hi hagi un canvi o una transformació massa brusca entre la cuina i el menjador.

L’objecte de la barra no és purament estètic, sinó que també és molt funcional per a la preparació d’aliments. Al contrari que un altre tipus d’elements, que sí que tenen un caràcter estètic i que redueixen l’espai útil de la cuina.

» També et pot interessar: Dissenyar una illa de cuina

La barra pot ser una gran peça de marbre, granit o un altre material, que faci joc amb els fogons i que se sostingui sobre una superfície adequada.

Quan es col·loquen amb un efecte suspès són molt elegants i poden disposar-se sense que vagin unides a la illa de la cuina. Amb uns tamborets avantguardistes quedaria una cuina amb barra americana d’allò més elegant.

6 opcions que pots incloure en la teva cuina

  1. Una barra alta pot ser una gran decisió en un petit ambient, conformant una illa de cuina i complementant-la amb uns tamborets adequats.
  2. Col·locar en la teva cuina una barra per esmorzar, amb canyella d’adorn i suport exterior, és una varietat tan socorreguda com a elegant.
  3. Si la teva cuina posseeix forma allargada o de galeria, has de saber que una barra alta en la paret que queda descoberta quedarà perfecta.
  4. El disseny amb forma arrodonida per a la barra suavitza molt l’ambient.
  5. Tenir una barra pot ser l’excusa perfecta per poder delimitar dos ambients en un espai integrat, dotant al living o a la cuina de major autonomia.
  6. Un altre tipus de cuina és l’estil bar, en la qual la barra compta amb un petit relleu o topall que funciona a manera de cartel·la.

Característiques d’una cuina amb barra americana

Quan vas a decorar la teva cuina, és habitual que t’envaeixi l’estrès, perquè es tendeix a creure que és un espai molt limitat.

» També et pot interessar: Gaudeix d’una cuina moderna amb aquests quatre consells

A causa d’això, decorar la teva cuina amb un estil americà et permet que, tant els electrodomèstics com els mobles s’integrin a la perfecció. Això aconsegueix un ambient elegant, original, funcional i airejat.

Si tinguessis una gran estada també pots optar per aquest model de decoració, ja que pots fer que combini a la perfecció amb la sala d’estar. En aquesta ocasió, és molt important tenir en compte el paper de:

  • Els accessoris
  • Mobiliari d’estricta necessitat
  • Combinar adequadament els colors

Les cuines amb barra americana encaixen sempre a la perfecció, ja que es realitzen a mesura. El color, estil, distribució, mobiliari i electrodomèstics són el que diferencia a una cuina d’una altra.

Els dissenys americans et permeten utilitzar diferents tipus de decoració interior, ja que pots combinar estils contemporanis, rústics, moderns o minimalistes, entre uns altres.

Aquestes cuines són més confortables i còmodes que les clàssiques.

El seu disseny fa que es trobin en harmonia amb la resta de l’estil escollit per a l’interiorisme de l’habitatge.

La disposició de la cuina sol ser en forma d’O, amb tamborets concordes a la decoració per fer d’aquest espai un lloc on voler estar. També és habitual trobar mobles i electrodomèstics d’alta gamma encastats en la paret.

Conclusió

Els dissenys d’una cuina americana varien molt a causa de les condicions de l’habitatge, les característiques personals i, sobretot, a les necessitats de cada persona.

Explica’ns quin és el teu disseny favorit i com ho encaixaries en la teva llar.

Posts que también te gustarán