Els amos de locals d’hostaleria saben perfectament la importància de comptar amb una decoració adequada en els seus establiments sobretot si bona part de l’èxit d’aquests negocis són les barres de bar.

La decoració d’interiors té un paper fonamental a l’hora que els teus clients passin una bona estona i estiguin desitjosos de tornar, però no sempre resulta fàcil encertar.

En aquest article tractarem d’aportar algunes idees i consells que t’ajudin a això, especialment tenint en compte com decorar les barres de bar. Aquest element és un dels protagonistes res més entrar en un bar o negoci similar i no sempre li traiem tot el partit que deuríem, integrant-ho com es mereix en l’estètica del negoci.

» També et pot interessar: Com decorar un restaurant: les millors idees

La decoració de les barres de bar

Sens dubte, les barres per a bar són un dels elements que més criden l’atenció dins de l’habitual mobiliari d’un establiment com pot ser un bar o una cafeteria. A més, compleix una important funció dins del mateix, per la qual cosa, a més de cuidar la seva estètica, no hem d’oblidar la seva part pràctica quan ens llancem a decorar-la.

Els tres aspectes que s’han de tenir en compte són:

  1. Els materials
  2. El color
  3. La il·luminació

Jugant bé amb aquests tres factors ens assegurem un bon resultat, actual i concorde a la resta de la decoració.

1. Materials

Quant als materials, existeixen moltes alternatives, tantes com a materials.

Com dèiem anteriorment, una barra de bar és també un element funcional, per això, en l’elecció del material hem de preocupar-nos per triar aquell que sigui durador, resistent i versàtil.

Alguns dels quals més s’utilitzen en aquest sector són:

El maó: si es deixa a la vista, té aquest toc novaiorquès i modern que tant s’estila actualment, encara que el més comú és combinar-ho amb un altre com, per exemple, la fusta.

La fusta: es tracta d’un dels materials més versàtils i atemporals, a més, segons l’acabat que posseeixi és ideal per a un tipus de decoració o una altra.

També es pot integrar de moltes maneres, ja sigui en tota l’estructura o simplement en els fogons de la barra per donar-li aquest toc càlid i acollidor.

La pedra: ni què dir ha d’una de les tendències en interiorisme d’aquests últims anys ha estat el marbre, la qual cosa es pot extrapolar també a la decoració de bars.

L’ús de pedra en les barres dóna com resultat una imatge moderna, actual i molt sofisticada.

Color

Aquest punt també està relacionat amb l’anterior. L’elecció del material pot condicionar d’alguna manera el color de la nostra barra.

La nostra missió serà triar adequadament, perquè s’integri bé amb la resta de la decoració existent en el nostre establiment i tot tingui una harmonia visual.

Il·luminació

En general, la il·luminació és un aspecte molt important de la decoració, encara que sovint passa molt desapercebuda. Amb la il·luminació es creen diversos ambients, atmosferes i sense oblidar la part funcional de la mateixa, per això has de prestar-li la merescuda atenció que requereix.

El tradicional és comptar amb llums suspesos des del sostre que garanteixin la bona visibilitat dels clients, però no té per què ser sempre així.

Pots incloure llums de sobretaula en la mateixa o bé recórrer a un altre tipus d’il·luminació. Els avanços tecnològics ja fan possible que puguis comptar amb barres que s’il·luminen per si soles gràcies a llums led integrades en la seva estructura.

Altres aspectes en les barres per a bar

A més de la il·luminació, els materials o el color, existeixen també altres tendències i consells quant a models de barres per a bar que són interessants comentar.

» També et pot interessar: Disseny de restaurants per aconseguir clients satisfets

D’una banda, tenim la llargada de les barres ja que, actualment, la qual cosa es porta és que aquestes siguin molt llargues sobretot en espais minimalistes i industrials.

D’altra banda, tenim la forma. El clàssic són les barres allargades i rectes, però hi ha altres opcions a tenir en compte que poden resultar molt interessants per al nostre negoci, segons l’espai del que disposem, com poden ser les barres circulars o amb corbes. Sens dubte, aquest original disseny captarà totes les mirades.

Finalment, no hem d’obviar els tamborets, ja que seran el contrapunt ideal per a la barra, doncs pots triar-los més sobris o més cridaners segons vulguem atreure o disminuir el protagonisme d’aquesta peça. Amb una barra una mica més original, el millor és usar tamborets més minimalistes que no robin l’atenció d’ella ni recarreguin a l’excés.

Com veus, és molt senzill canviar l’aspecte del teu establiment tan sol amb les barres de bar i donar-li aquest toc actual que tant necessita.

Ara et toca a tu posar en pràctica totes aquestes idees, comptant amb l’ajuda de professionals del sector que et sàpiguen assessorar i s’encarreguin de portar a la realitat totes les teves idees.

Com sempre, pots deixar-nos en els comentaris la teva opinió, estarem encantats de llegir-te!

Posts que también te gustarán