Funcionals, pràctiques i originals, n’hi ha de tots els tipus, dissenys, colors i mides. Les illes de cuina estan de moda fa més d’un segle i existeixen per fer-te la vida més fàcil.

Són un element que destaca per la seva versatilitat en oferir tants usos diferents, i depenent del disseny, fins i tot moure amb un sistema de rodes. Guarden estris, divideixen ambients, aprofiten al màxim els espais, conviden a prendre un menjar ràpid o un cafè.

I al contrari del que es pensa, les illes de cuina no són exclusives al disseny minimalista, avui dia hi ha moltes varietats que s’adapten a qualsevol estil. Però, com saber quina és la ideal per a tu?

La funcionalitat

L’essencial a l’hora de dissenyar una illa de cuina, és mesurar si tens com a mínim un metre a cada costat del lloc on vols que s’instal·li. Aquest punt sembla senzill, però és bàsic perquè l’illa compleixi la seva funció de facilitar la feina a la cuina. Per això, no dubtis consultar a un professional en interiorisme per una opinió, ja que si tries una mida de mòdul inapropiat acabarà sent més un obstacle que una ajuda.

Pensa si desitges una illa de cuina per tallar aliments, per esmorzar, per guardar coses, o si vols combinar diversos usos. Fins i tot hi ha illes que inclouen les encimeres per cuinar. L’altura de l’illa i el seu disseny dependran d’això.

Si la vols per tallar aliments és probable que necessitis una bona il·luminació, mentre que si vols menjar a sobre haurà de ser una mica més alta i tenir espai per als peus. D’altra banda, si el que vols és cuinar hauràs de considerar una reforma per a la instal·lació de gas, llum i un extractor de fums.

L’estil

Una illa pot seguir la línia de disseny de la resta de la cuina … o no. En estar usualment al centre atreu mirades. Pel que molts aprofiten per trencar amb l’estil de la resta de la cuina i així donar un toc diferencial.

Hauràs de tenir en compte la forma: rectangular, quadrada, ovalada, semicircular, n’hi ha fins hexagonals. I també el material: granit, quars, fusta, vidre, marbre.

No oblidis que si bé es fan servir per aprofitar els espais i per la seva funcionalitat, també són un element de decoració. Per això has de pensar bé l’elecció del seu estil i clar, consultar un interiorista, que acoblament teus gustos i estil a l’espai per aconseguir una reforma perfecta i una cuina moderna, funcional i pràctica.

Posts que también te gustarán