Ha arribat Nadal, l’època preferida de molts, amb ella arriben els regals, les tradicions, les diferents celebracions, reunions familiars i l’ocasió perfecta per donar-li un toc d’estil, color i alegria a la teva llar amb una bella decoració.

En aquesta oportunitat el nostre equip de disseny d’interiors a Barcelona s’ha enfocat en com decorar la taula per Nadal, el lloc que serà el centre de moltes reunions i on es servirà un dels sopars més importants d’any. Per això presentar els plats i begudes envoltats d’harmonia, que els faci destacar encara més és l’objectiu que volem aconseguir.

Colors i estils

Pensant en les tendències actuals d’interiorisme per a aquest espai específic, els colors daurat i platejat són els més utilitzats en combinació d’alguns dels tons tradicionals, que durant aquesta època no passen de moda com el vermell, verd i la inclusió del blanc com a base per a tots ells. Per descomptat, la decoració de la taula ha d’anar en funció i harmonitzar amb la present a la resta de l’habitatge, així com amb la seva arquitectura interior.

Una regla que no has d’oblidar, i que qualsevol interiorista a Barcelona et recordarà és que, a la taula nadalenca cal incloure molts elements, de manera que cal triar bé els detalls decoratius per evitar recarregar massa. Per això, l’estil minimalista és un dels més buscats.

Taula perfecta

Les estovalles és el primer dels elements, depenent del color que es triï es podrà fer la resta de la decoració.

Els blancs, beix o crema són ideals per destacar els objectes decoratius i el mateix menjar que es servirà. Un estovalles de color més viu com el vermell o verd, s’ha de combinar amb una vaixella blanca i incloure detalls daurats o planejats per donar brillantor i elegància. Mentre que si es tria unes estovalles clar amb tots metal·litzats, la decoració i elements poden incloure tons vermells i verds, els quals destacaran per si sols.

Els centres de taula són un element decoratiu que qualsevol interiorista recomana col·locar, aquest serà el que marqui la pauta per a la decoració, el seu disseny i grandària depenen de la taula, però les opcions són moltes. Les espelmes dins de gerros de vidre i envoltats petits adorns de colors nadalencs, així com elegants safates metal·litzades amb espelmes i branques d’avet, eucaliptus o el tradicional vesc són alternatives molt de moda.

Així mateix, altres detalls que no han d’oblidar són els tovallons a joc amb les estovalles i adornades amb tovallons que contrastin seu color, els posagots i bajoplatos també han de contrastar amb la vaixella i amb les estovalles. Finalment, una cosa molt en tendència, especialment per a taules de més de sis places, és integrar petits portaespelmes individuals, per donar un toc de llum a cada comensal.

Personalitza la teva casa per Nadal, no es tracta de treure d’una caixa dels antics ornaments i col·locar-los al arbre. Es tracta de crear harmonia en un ambient, transmetre la teva personalitat i crear un espai bonic. Per a això, què millor que comptar amb un professional, que pugui fer un estudi d’interiorisme i fer una reforma al teu decoració, per sorprendre’t a tu i als teus convidats.

Posts que también te gustarán