Encara que portem uns dies en què sembla que la primavera se’ns resisteix, l’estiu ja és aquí. Les teles són sempre un aliat en la decoració de la llar. Transformen els ambients, baixen els graus de les estaces, posen una nota de vida i positivisme. Els elements clau en decoració d’interiors per a aquests teixits són els llençols, cortines i coixins.

Teixits naturals

Amb la calor, la llar requereix tèxtils que afrontin les altes temperatures, teixits lleugers i en tons més neutres o colorits. Evita els colors foscos que absorbeixen la calor i opta per textures com el lli, la seda o el cotó. És el moment d’acomiadar l’hivern i donar la benvinguda a la llum i el bon temps.

L’arribada del bon temps i les altes temperatures fa que els nostres armaris s’omplen de roba estiuenca i a casa tractem de buscar els teixits més frescos per suportar les altes temperatures i passar l’estiu el millor possible.

Teixits naturals, colors clars o vibrants i teles fresquetes són les consignes per fer de les teles el complement perfecte de la teva decoració estiuenca. Els teixits per estiu més desitjables són els naturals. Lleugers i frescos s’adapten a cada necessitat, i a més, s’integren bé en qualsevol estil.

Seda, lli i cotó

Cada teixit té característiques diferents per això uns són més apropiats per a l’estiu i altres ho són per a l’hivern. Les fibres naturals són les més adequades per a l’estiu perquè permeten que el cos transpiri. Els teixits naturals més frescos són la seda, el lli o el cotó.

La seda regula de forma natural la temperatura, es manté freda durant l’estiu i càlida a l’hivern, el que passa és que el seu preu és elevat. Amb una gran riquesa visual, permeten jugar amb els colors i les textures.

El lli és un teixit molt fresc però pel seu acabat resulta poc agradable al tacte. Els llis rentats en colors naturals combinen amb qualsevol estampat.

Pel que fa al cotó és la millor opció per els llençols. Cal tenir en compte que hi ha diferents barreges de cotó, destaquen el setí i el percal que s’hi dóna. El setí o rases destapa com una opció de qualitat similar a la seda amb un acabat brillant al mateix temps que manté una gran suavitat, mentre que els llençols de percal són més duradores gràcies a l’alta densitat de fils que la componen. Tingues en compte el recompte de fil indicat a l’etiqueta, com més gran sigui el recompte, millor serà la sensació dels llençols. Procura que el recompte dels llençols es trobi al voltant de 250 fils i fuig de les que tenen un recompte per sota de 175.

Posts que también te gustarán