A l’hora d’afrontar una reforma en què volem utilitzar enrajolat hem de decidir molts aspectes sobre la marxa. Per molt que ho tinguem al nostre cap, quan ja ens hem ficat de ple hi ha moments on el que fem marcarà definitivament l’ambient d’una habitació.

Això passa amb els enrajolats de les parets. Perquè una vegada que ho hàgim fet, és una decisió que no té marxa enrere.

Per això, assegura’t de com vols que sigui el resultat final abans de llançar-te.

I tenim una bona notícia: després de diversos anys on l’enrajolat quedar relegat a un segon pla, els nous materials i dissenys ens permeten enrajolar parets sense que sembli el bany o la cuina dels nostres pares.

Si et ve de gust, tens mil opcions on triar. Això sí, apunta’t les tendències que t’anem a explicar en aquest post i tindràs parets per a estona.

Al enrajolat de qualsevol paret, la rajola de color clar mai falla

Encara que pugui semblar avorrit, la primera regla a l’hora de triar les rajoles per a l’enrajolat és, si no estàs molt segur, no arriscar.

I en aquest sentit, el millor serà sempre una rajola de color clar i fins i tot blanc.

Per això els escandinaus són els experts i treuen llum i brillantor d’on no n’hi ha. Fixa’t en aquests banys enrajolats a base de blanc.

Una bona opció és jugar amb el morter o segellat entre les rajoles, també anomenada junta.

Si la rajola és blanca, utilitzant el color negre o gris fosc per a aquesta junta aconseguirem un ambient més sofisticat i amb un punt nòrdic interessant.

En canvi, si volem que passi desapercebut, res com posar-lo de color blanc i molt fi perquè la paret sembli que és totalment llisa.

Una altra alternativa és triar una rajola amb brillantor. Amb això aconseguiràs que l’habitació sembli molt més àmplia i guanyaràs metres visualment. És com posar un mirall ja que multiplica la llum.

En canvi, si es tracta d’un espai que és prou gran, et pots permetre utilitzar rajoles mat. En aquest cas l’ambient semblarà més assossegat i neutre.

Normalment utilitzem rajoles a les zones humides de la casa, és a dir, en cuina, banys, safareig i totes aquelles parets que estaran constantment en contacte amb aigua. I encara que cada vegada hi ha més materials i alternatives, la veritat és que una paret enrajolada és la millor solució.

La mida de la rajola sí que importa, i molt

En triar el format per a cada estada, el primer que hem de tenir en compte és la mida de l’habitació.

Si és gran no hi ha cap problema. Tot va a quedar bé.

Però si és petita, una mica més habitual, llavors és molt important donar amb el format adequat de la rajola.

Una planxa rectangular gran servirà per parets àmplies, però no per altres més petites.

Si necessites fer molts talls perquè encaixi, llavors no servirà.

El bonic d’aquests formats XXL és que quedin sencers, i la tendència és que es col·loquin alineats i amb una recopilació en prou feines visible, molt fi i del mateix color.

Vés amb compte a l’hora de triar la mida perquè la primera regla és que si és una rajola gran, no hauries de tenir que retallar-lo. Si és així, llavors has d’utilitzar rajoles més petites. Però no et preocupis. Hi ha models bonics, amb dissenys moderns i atractius.

En aquests casos, una bona elecció és donar-li tractament d’spa amb unes rajoles tipus gresite. És més, en venir disposat en malles, és de fàcil aplicació i soluciona qualsevol racó per petit que sigui.

Quines parets enrajolar i fins a quina alçada?

Triar les parets i l’altura fins a la qual les anem a enrajolar són alguns dels grans dubtes.

El nostre consell és que la rajola es col·loqui el més a prop possible de les aixetes, piques, lavabos, dutxa i inodor. Ja que anem a enrajolar, hem d’aprofitar els beneficis que té un bon rajola a l’hora de la seva resistència a la humitat, esquitxades i neteja amb detergents.

No ens oblidem que la higiene en aquestes zones és molt important i l’enrajolat permet que la neteja sigui l’adequada.

Però una vegada que hem cobert aquestes àrees, ja no cal continuar amb l’enrajolat des del terra fins al sostre. De nou les tendències ens indiquen que els enrajolats poden quedar a mitja alçada, permetent jugar amb altres recursos decoratius com paper pintat o pintura. Això sí, que sigui resistent a la humitat que es generen aquestes estances.

»També et pot interessar: Torna la moda del paper pintat

Així que ja sigui per donar un toc nòrdic i net al teu nou bany o cuina, com si el que busques és un ambient tipus hotel, serè i neutre, l’enrajolat és una opció renovada que aquest any torna fort en decoració.

Per tant, si aquest anys et llances a aquest estil de decoració, enrajola qualsevol altra paret, com l’entrada principal o un tram que separi diferents ambients. Un enrajolat és una bona elecció que li pujarà el to a la teva llar.

T’animes a enrajolar el teu habitatge?

Posts que también te gustarán