Les espelmes per decoració són interessants recursos per les àmplies possibilitats que ofereixen en dissenys, colors, mides i tipologies, així com per la possibilitat d’aportar aroma i llum creant entorns únics de gran interès per a qualsevol llar. Tan versàtils com atractives, les espelmes es converteixen en elements d’il·luminació per a interior i exterior aportant en tots els casos un punt de calidesa molt acollidor que pot marcar la diferència entre una decoració comuna i una altra que presti especial atenció als detalls.

Alguns dels avantatges d’utilitzar les veles com a principal element decoratiu en el disseny d’interiors és la qualitat del resultat final amb un baix cost i una estètica versàtil que es pot adaptar a diferents entorns i utilitzar-se en qualsevol època de l’any.

A l’hora d’introduir les espelmes a la decoració és interessant comptar amb l’agradable presència dels aromes. Les espelmes aromàtiques són especialment recomanables per al seu ús en exteriors a causa de la refinada delicadesa que la seva olor pot arribar a assolir per acció de la brisa. Un excés d’espelmes amb aroma a l’interior de la llar pot arribar a resultar excessiu i contraproduent, però, l’aire d’un pati, jardí o terrassa equilibra l’olor per afavorir el seu ús.

Combinar les espelmes amb suports de pedres naturals, fusta o testos de ceràmica permetrà afegir un toc rústic que destaca la sensació de calidesa casolana en la decoració.

Les espelmes, també en exteriors i jardins

Per a aquells que tenen la sort de comptar amb un jardí en el qual situar una petita font o un estany, podran gaudir de l’agradable ambient proporcionat per les espelmes flotants. Es tracta d’una forma molt efectiva de crear una decoració única per moments especials fent èmfasi en la il·luminació dinàmica de la flama en combinació amb l’aigua i potenciant la bellesa dels elements naturals. Aquells que no tenen aquesta possibilitat poden substituir la font o l’estany per gerros d’aigua en els quals dipositar les petites espelmes convertint el conjunt en un excel·lent centre de taula amb un estil d’influència zen.

Aquests són alguns consells generals de decoració d’interiors utilitzant espelmes com a element protagonista, però, la imaginació i la creativitat poden ser la base principal per crear nous estils. En qualsevol cas, mai s’ha d’oblidar la importància de la seguretat que es tracta d’elements amb una flama real.

Posts que también te gustarán