Si hi ha un estil definit que transmet pau, llum i sensació de llibertat en decoració, aquest és, sens dubte l’eivissenc. Puresa, calma i tranquil·litat són percepcions que ens arriben quan penetrem en un habitatge d’estil eivissenc.

L’estil estètic que es va posar de moda en els anys 70 del passat segle XX amb la seva filosofia de frescor i comoditat a través dels elements decoratius que empra, segueix vigent.

Les influències illenques, i els tocs de materials simples i naturals conformen escenaris que et contagien alegria i desimboltura.

El blanc harmonitza amb elements d’estètica aparentment senzilla, però molt acurada per a crear ambients que conviden a somiar.

L’estil eivissenc sempre és tendència per la seva crida a la natura i a la calma.

La simplicitat a la paleta de colors i l’ús de materials nobles o artesans defineixen aquest estil decoratiu que obeeix a la tradició i a la vida tranquil·la d’abans.

»També et pot interessar: Com triar la paleta de colors per a la teva llar

L’herència decorativa de les antigues cases de la illa s’ha perpetuat al llarg dels segles, de manera que avui es manté l’emblanquinat que abans es feia servir per protegir-les del clima, com succeeix en tants pobles de la Mediterrània. Ara, l’exterior intencionadament blanc penetra en totes les estances de les cases eivissenques, dotant-les de lluminositat i harmonia.

Un toc eivissenc artesanal

L’estil eivissenc et remet a les tècniques artesanals de construcció, com els acabats toscs i les parets corbes, així com materials naturals amb el mínim tractament, per oferir-seu aspecte més rústic possible.

Les fibres com el cotó, el lli o el jute, troben la seva màxima expressió en aquests ambients, en els quals vidres i ceràmiques aporten un toc de color:

Blaus i verds que fan referència al mar i al cel entren a les cases eivissenques sense alterar el seu esperit de pau i bohemi.

Senzillesa i austeritat en les cases eivissenques

A través d’un estil auster s’aconsegueix la màxima senzillesa i elegància sense ostentacions ni ostentacions innecessàries.

Alhora, es creen ambients acollidors que trien al blanc com a base i tocs d’altres colors lluminosos acompanyats d’espelmes, teixits i vímets per guanyar en minimalisme i austeritat.

»També et pot interessar: Com aconseguir una decoració minimalista en un habitatge

Decorar sota les premisses de la tendència eivissenca és una agradable manera d’aconseguir equilibri decoratiu a més d’obtenir una estètica d’acord amb un mateix. Permet totes les variables de cadascú pel seu esperit eclèctic prenent com a base la neutralitat del blanc en parets i teixits.

Naturalesa eivissenca

L’estil eivissenc aprofita els buits naturals de la pedra per crear mobles, seients o estructures i voltes.

S’obté així un estil elegant i minimalista que conserva l’esperit càlid d’una casa antiga amb la llum envoltant de la mediterrània i la necessària frescor en els espais, a través de complements i tèxtils.

»També et pot interessar: Decorant l’estil mediterrani

El respecte per les construccions del passat atorga un encant especial a aquestes cases, que admeten racons molt personals integrats en un tot respectuós amb l’entorn.

Per això s’empren rajoles de fang cuit, així com ciment brunyit per unificar els sòls, i a l’exterior graelles de canya per als porxos i divisions espacials, a més d’altres materials autòctons.

Les cases eivissenques fusionen la desimboltura i l’originalitat per crear els ambients més acollidors i íntims:

Els ambients inspirats en l’illa admeten recursos personals com alguna antiguitat o records de família, que li atorguen un ambient únic.

Blanc, però també color eivissenc

Per crear l’aire més mediterrani, el blanc i el color se sumen a la fusta i el vímet, els tèxtils blancs o de colors vius i els estampats geomètrics, a més de detalls en rajoles o de rajoles de ceràmica que es barregen amb símbols hippies, per traslladar-nos a un ambient assossegat.

Si bé, el blanc és el color bàsic de l’estil eivissenc, és molt comú trobar petits detalls de blau, típic de l’estil més purament mediterrani.

Portes, finestres o bigues són els revestiments que es solen pintar en aquesta tonalitat, que aporta frescor i combina amb la neutralitat i senzillesa del blanc.

Bones vibracions en cases eivissenques

Bones vibracions en cases eivissenques

El concepte decoratiu dels interiors eivissencs destaca per un marcat caràcter funcional i acollidor.

Basat en materials autòctons, no hi ha artificis ni grans contrastos, sinó que s’imposa un interiorisme basat en ambients que engloben totes les zones comunes amb una senzillesa molt natural.

Mobles envellits i emblanquinats, espelmes, arpilleres i teixits nobles confereixen aquest impacte visual únic que se sent a l’illa blanca per excel·lència i que fa costat, proporcionant comoditat i relaxació.

L’estil eivissenc segueix estant en voga: els elements tradicionals i senzills segueixen ocupant un lloc essencial dins de la casa.

Contacta amb nosaltres i t’oferirem la proposta adequada a la renovació decorativa per casa teva.

Sabrem adaptar totes les teves necessitats a l’aire eivissenc que somies.

Posts que también te gustarán