L’amplitud de l’espai i l’atractiu del resultat decoratiu fa que cada vegada més persones es decantin per l’estil loft per a la decoració d’interiors a casa seva.

Es tracta d’una tipologia decorativa que aposta pels espais oberts amb la mínima quantitat de divisions. El resultat és una habitació d’espai fluid i molta lluminositat que, de forma general, compta amb un gran nombre d’obertures o finestres molt grans cobrint, almenys, un dels testers. En aquest sentit no han de faltar en aquest tipus de projecte d’interiorisme en habitatge les plantes disposades en llocs estratègics per aprofitar el seu color i que aquestes gaudeixin de la llum natural.

Els habitatges de tipus loft compten amb les característiques esmentades anteriorment i estan dissenyades segons aquest criteri o es tracta d’espais amplis i diàfans creats amb un altre objectiu que, posteriorment, han estat utilitzats com a habitatge respectant l’estructura pròpia de la construcció i deixant veure la seva caràcter únic.

En aquest sentit, durant la dècada dels 70 molts magatzems i fàbriques que havien perdut la seva funcionalitat pròpia van passar a ser rehabilitades per donar cabuda a habitatges aconseguint així donar vida a un nou disseny que respectava la personalitat pròpia de l’edifici permetent als usuaris gaudir de els seus espais oberts lliures de divisions amb un toc industrial que encara avui continua estant de moda a l’hora de decorar interiors.

L’inici de caràcter avantguardista lligat a la joventut rebel i bohèmia del loft, va ser modificant les seves característiques i polint la seva estètica per esdevenir un sinònim actual de sofisticació, luxe i modernitat.

Material i estètica propis de l’estil

Per aconseguir un aspecte propi de la tendència loft és important atendre certes característiques essencials que van més enllà de l’absència de divisions espacials. Els pilars i bigues com elements visuals de l’estructura també aconsegueixen emfatitzar de manera notable l’aspecte industrial. Materials com el maó i el ciment van lligats a idea indústria que és important mantenir per conservar el caràcter propi d’aquest estil decoratiu.

A tall d’contracti entre els elements, en TINDAS considerem que el metall és una bona manera d’afegir sofisticació i modernitat a l’interior afegint en petits detalls com ferramentes en mobles, fusteries o objectes decoratius.

En el mateix sentit, els colors freds i neutres com el gris, el blau són els més utilitzats per a aquest tipus d’estil. Amb una importància notable de la il·luminació com a factor determinant, un loft ha de comptar amb grans obertures que aportin llum natural i apostar per lluminàries penjades convertint-les en un protagonista destacat en la decoració general.

Posts que también te gustarán