Fa poc parlem en el nostre blog de les claus del minimalisme en decoració, però saps de què tracta l’estil maximalista? En aquest post t’explicarem no només quines són les diferències entre aquestes tendències oposades, sinó també les claus principals que defineixen aquest disseny tan particular.

Si t’atreveixes amb un perfil
ostentós, chic i gens discret, continua llegint per a descobrir com aconseguir tenir una llar d’estil maximalista.

Claus per a entendre el disseny maximalista​

Encara que pugui semblar al principi una cosa caòtica, el maximalisme en decoració segueix una sèrie de pautes ben delimitades. No podem parlar de pautes concretes, però sí de generalitats que donen forma a un estil, en aparença, senzill d’aconseguir.

L’estil maximalista, sens dubte, el més recarregat dels dissenys, ja que qualsevol forma, color, acabat i textura són vàlids en la seva composició.

Alguna cosa que cal saber és que no consisteix simplement a reunir objectes sense solta ni volta i ni molt menys triar-los a l’atzar. Cada element ha de triar-se amb criteri, pensant en la seva conveniència i en la possible combinació amb la resta de peces que integraran l’espai.

L’important és que plasmis en el teu habitatge aquest sentiment personal que evoca cadascun dels objectes triats. Cadascun té la seva història i, en conjunt, fan un repàs pel que ha estat la teva vida fins al moment. Així que plena les teves llibreries, parets o prestatges d’elements decoratius.

A grans trets, és un disseny pensat especialment per a llars que vulguin reflectir modernitat i bon gust sense renunciar a cap corrent decoratiu.

Decoració maximalista: així s’aconsegueix

Per a comprendre un disseny, el millor és visualitzar-lo en els grans grups decoratius que integren l’habitatge: mobiliari, teles, il·luminació… Per a facilitar el procés, aquí et deixem unes pautes generals a seguir:

1. Aposta per ambients càlids plagats de colors alegres.

L’important, per a no caure en l’estridència, és mantenir una paleta fixa de colors en la qual anar afegint petits detalls en tons complementaris:

  • Blau
  • Taronja
  • Groc
  • Morat
  • Verd
  • Rojo

2. Si et costa apostar-ho tot al color, pots optar per l’opció monocromàtica. La paleta de colors es limita al blanc, negre i gris, però els estampats i les textures continuen sent infinits.

L’absència de color no implica la de maximalisme.

2. Abusa d’estampats, textures i formes.

Flores, ratlles, figures abstractes… tot té cabuda en un estil almenys inusual. Perquè els patrons no xoquin entre si és necessari delimitar les seves escales perquè tot doni una imatge equilibrada. El paper pintat és una excel·lent opció per a aquells que vulguin dotar a l’habitació de textura.

3. L’eclecticisme és el teu aliat.

Incorpora peces atrevides a l’espai sense por, des de mobles vintage a uns altres d’industrials o nòrdic.

» També et pot interessar:Eclecticisme en decoració d’interiors

4. La il·luminació s’utilitza com a element amb el qual pot aportar-se dramatisme.

En aquest sentit, els candelabros dempeus o de sostre resulten ideals, com a objecte decoratiu i funcional per igual. Les espelmes o els llums amb formes impossibles són també bones opcions que has de tenir en compte.

» També et pot interessar: La il·luminació ideal per a la llar

5. Les teles adquireixen una rellevància capital.

Solen ser pesades, com la pana o el vellut, però els colors emprats són molt vius. A través d’elements tèxtils és com s’aconsegueix donar corporeïtat i solidesa a l’espai. Alguna cosa que a poc a poc va incorporant-se al corrent és la tendència patchwork, en la qual diferents trossos de tela formen un puzle eclèctic d’estampats i teixits.

Interiorisme maximilista: el paper de l’art

L’art és, sens dubte, un element propi de l’estil. Els murs es vesteixen per complet amb peces com si d’una galeria es tractés, armant una espècie de col·lecció pròpia.

Si t’agrada col·leccionar i combinar objectes de diferent naturalesa i grandària, t’aconsellem disposar d’una paret àmplia en to neutre perquè siguin les obres les que destaquin per si mateixes.

Blanco, gris o nude ajuden a potenciar l’impacte visual de la peça i mantenir l’equilibri necessari.

Si el teu no és l’art o no vols exposar tot el teu repertori, una bona idea que podem donar-te és combinar els objectes artístics amb elements com a miralls, rellotges de paret o escultures en relleu emmarcades. La clau està a aportar el teu gust personal al mosaic de vivències.

La decoració maximalista no només busca el cridaner de grans estampats, mobiliari o objectes. Els elements únics, inesperats, són els que de debò aporten aquest toc original característic. Veuràs en antiquaris o mercats ambulants un paradís on trobar tresors inusuals per a exposar-los a la teva casa.

Et convenç el maximalista? Si t’agrada aquesta proposta, comparteix per a difondre. I si el que necessites és un professional que t’assessori, sol·licita’ns informació. Farem realitat la teva idea i t’informarem de cada pas del procés perquè quedi totalment al teu gust.

Posts que también te gustarán