La decoració mediterrània es basa en les zones costaneres mediterrànies d’Espanya, Grècia, Itàlia, Turquia i Nord d’Àfrica i el que tenen en comú totes aquestes zones son la lluminositat, el colorit i la frescor. Un estil on imperen els colors que van des del blanc al blau i el marró.

El mediterrani és un estil molt connectat amb la natura, pel que els materials com la fusta, la pedra o el ferro forjat resulten els indicats per utilitzar dins d’aquest tipus de pla decoratiu.

Parets i sòls

Per a les parets, la pedra i el guix. Per aquest últim pots potenciar la il·luminació de les estances gràcies a l’efecte del color de les parets, aquestes han de ser sobretot blanques, encara que si vols desmarcar una mica pots optar per un gris o un blau molt clar, tendint gairebé al blanc. Aquest color no només potenciarà la llum, sinó que proporcionarà frescor als ambients.

Els sòls de la casa en un estil mediterrani poden ser de fang o ceràmica, però tampoc cal descartar altres alternatives com els terres de fusta. En l’estil mediterrani és comú l’ús de rajoles i mosaics, tant en el bany i la cuina, com en altres parts de la casa. Les rajoles poden ser simples però assegura’t que combinin amb la resta de la decoració.

Mobles i detalls

El mobiliari tendeix a ser senzill, poc adornat, Recorda que, primer de tot, l’estil mediterrani és simple i amb tendències minimalistes, per la qual cosa el mobiliari en aquest tipus de decoració ha d’estar poc recarregat. Opta per mobles simples, de dissenys baixos, de fusta i vímet, amb colors clars.

Quant als teixits els colors comuns són el blanc, el verd oliva, el blau, l’ocre i el marró. Els dos últims sobretot per al saló, el blau al bany ja que és perfecte ja que ens recorda al color de la mar, i el verd es pot utilitzar per a la cuina.

Quant puguis col·loca detalls de ferro forjat, llums, miralls, potes de mobles, marcs de quadres, etc. Inclou aquest material en detalls en el bany i cuina, tant com en mobles, respatllers de cadires o detalls en les cantonades de les taules. El ferro forjat et ajudés a donar contrast als elements més naturals.

Les flors fresques i les plantes d’interior acolorides també són elements indispensables en aquest estil decoratiu.

Posts que también te gustarán