És probable que t’hagis plantejat la possibilitat de decorar amb un estil rústic el teu pis, tot i que aquest sigui un habitatge modern o recent reformat amb elements actuals.

Residir al centre d’una ciutat o en un habitatge actual amb totes les comoditats, no està renyit en absolut amb donar-li a la teva llar un toc més rural utilitzant una decoració rústica moderna d’interiors .

Encara que no hagis viscut mai en l’àmbit rural, pot ser que trobis a faltar el confort i la calidesa d’una casa de camp tradicional i vulguis adaptar el teu espai a aquest estil.

Si no saps per on començar, no et preocupis. Et donem diverses pistes perquè disposis d’unes quantes idees senzilles que s’adaptaran perfectament al teu pis, independentment de la seva mida.

La fusta com a element fonamental en l’estil rústic modern

Quan busquem recrear una decoració rústica, la fusta serà sempre el nostre millor aliat. Tant en terres com en elements de mobiliari resulta un element imprescindible per generar l’atmosfera que desitgem.

» També et pot interesar:  Colors de terres laminats en gris i blanc com combinar-los?

Parquets, bigues noves i recuperats

És probable que el teu pis ja tingui un sòl nou de parquet . Si és així, encertarem com més natural sigui l’acabat de la fusta i el seu vernís.

Si penses en fer una reforma, recuperar el terra de fusta existent pot ser una opció molt vàlida, amb el degut tractament i polit de les seves peces.

En els sostres, la presència de la fusta ens pot ajudar molt.
Deixar a l’aire bigues en acabat natural o pintades en tons clars és un recurs d’allò més encertat.


Nusos i vetes ben visibles

Ja sigui en els terres o en altres elements, deixar-ho sobre vetes i nusos a la vista ens ajudarà a que la nostra decoració rústica estigui més aconseguida.

També en banys i lavabos

En les habitacions amb les que resulta més difícil encertar, afegir elements de fusta pot solucionar-nos molts mals de cap. Es el cas de les cambres de bany , on és habitual comptar amb sofisticats elements de gres, metalls cromats o vidres a l’àcid.
» També et pot interessar: T’expliquem com és el disseny de banys més modern del moment

Aquí, la presència de la fusta pot canviar la nostra percepció totalment.

Introdueix algun moble d’estil rústic

No cal que omplis la teva casa amb mobles antics ni et posis a restaurar un munt d’estris per generar aquesta sensació rural a la decoració. Amb un o dos elements a cada espai serà més que suficient per donar-li aquesta pinzellada.

Una cosa molt recomanable per a trobar els teus complements ideals, ja siguin taules, cadires, còmodes o mobles sencers més grans, és visitar antiquaris, rastells i mercats de carrer . Encara que sigui per casualitat, podem enamorar-nos d’una peça que ens trobem en el lloc més insospitat.

La il·luminació és fonamental

En tot disseny d’interiors, la utilització de la llum juga un paper fonamental. És el que ressalta els volums i textures de tot allò que conforma un espai, i pot arribar a tenir un gran pes en la nostra percepció del mateix i fins i tot en el nostre estat d’ànim.

Utilitza sempre una il·luminació càlida.


Els llums que tendeixen cap a grocs i ataronjats són indispensables en una decoració rústica moderna d’interiors.
L’ús de les gammes càlides en la il·luminació ajudarà a aportar aquests valors a la resta d’elements que participin en l’ambient.

Recorre a les espelmes

A més de calidesa, les espelmes posseeixen l’encant del natural, de la il·luminació tradicional. Aporten una senzillesa molt d’acord al to que volem donar als nostres espais.

» També et pot interessar: Renova la teva decoració amb espelmes d’interior i d’exterior

Incloure-les en espais com el saló, pròximes a la comoditat d’una butaca en la qual gaudir d’una agradable lectura, és habitual en l’estil rústic. També pots provar de introduir-les en llocs on resulten menys habituals, com la cuina o el bany.

La diferència està en els detalls

Com en tots els espais, siguin de l’estil que siguin, hi ha petits elements que poden canviar-ho tot.

»També et pot interessar: L’estil vintage: la delícia de l’antic a la teva llar

Aquí et comentem alguns:

Mimbres i tèxtils per a la teva decoració rústica

Tant en elements exempts com baguls o cistells com a seients i respatllers de cadires de cuina o menjador, l’ús del vímet sol aconseguir instantàniament el que busquem en tota decoració rústica.

Les teles naturals en tons crus, com el lli, poden ser altres grans aliades a l’hora de folrar elements de mobiliari o crear cortines personalitzades.

Que no falti una xemeneia

És un altre dels elements clau en l’estil rústic modern. La sensació que aporta un foc en el nostre saló, per exemple, resultarà càlida, acollidora i familiar.

» Tambié et pot interesar: Consells per a la decoració de salons amb llar de foc moderns

La vaixella exposada

Una cosa que està en plena actualitat és tenir a la vista la nostra vaixella, també tradicional, en un moble rústic a la cuina o el saló.

Tots aquests factors poden ajudar-te a configurar la teva casa amb un estil rústic modern. Encara que, si vols aprofundir en aquest estil, el més aconsellable és que recorris a professionals amb experiència en aquest tipus de tendència.

Contacta ara amb nosaltres i informa’t sense compromís per donar-li aquest estil rústic i modern alhora al seu habitatge!

Posts que también te gustarán