Algunes de les obres mestres de l’arquitectura ens ensenyen diferents tipologies de decoració i ens poden servir d’inspiració a l’hora de dissenyar l’estètica que desitgem per a la nostra llar. Així, usant com a exemple un dels arquitectes més versàtils i imaginatius de la primera meitat del segle XX, podem obtenir nombroses idees fàcils d’aplicar a la llar per aconseguir un ambient marcat per la qualitat.

Frank Lloyd Right era arquitecte, escriptor, educador i dissenyador. Aquesta capacitat multidisciplinar fa de les seves creacions un tot complet que uneix de forma magistral alguns dels conceptes arquitectònics més avançats del moment amb una decoració interior dissenyada per ell mateix. Així, la unitat estètica de les cases creades per Right gaudeixen d’una continuïtat i una unitat que les converteix en un conjunt perfecte.

Alguns dels elements més destacats i que encara avui sorprenen entesos i profans en les cases de Right són la capacitat d’adaptació a l’entorn, la utilització de materials naturals i la repetició de patrons que unifiquen el conjunt d’una manera subtil però eficient.

Així, la fusta i la pedra tenen una forta presència a les cases de right aconseguint un entorn molt acollidor i, amb això, allunyant-se de l’aspecte fred i asèptic que s’associa en moltes ocasions a l’arquitectura contemporània arran de les creacions de grans mestres com Le Corbusier o Mies van der Rohe que fan de l’abstracció el seu segell d’identitat.

Malgrat l’ús de materials tradicionals i la calidesa aconseguida en els interiors de Right, les cases aconsegueixen un aspecte de modernitat gràcies a les formes i a la puresa de les línies en el disseny. Aquests elements són especialment interessants per a la decoració d’interiors ja que, per a l’ús i gaudi d’un habitatge, no s’han de deixar de banda les sensacions i es recomana buscar sempre un toc personal que converteixi l’arquitectura buida en una llar completa.

D’aquesta manera, podem prendre l’exemple d’un gran referent de l’arquitectura i el disseny per a posar en pràctica alguns dels seus procediments i aconseguir una decoració molt més professional inspirada en la saviesa d’un professional. En aquest sentit, la utilització dels materials per aconseguir una combinació interessant de textures és un factor imprescindible. Igualment, la repetició de colors i patrons decoratius ens ajudarà a aconseguir que la nostra decoració llueixi molt més unitària com un conjunt complet.

 

Posts que también te gustarán